НА БОГОЈЕВУ ОТКРИВЕНИ МИГРАНТИ У ТОВАРУ КАФЕ

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Цариници су од почетка године у сарадњи са полицијом осујетили 195 покушаја миграната да у различитим камионским товарима илегално пређу државну границу. Последњи такав случај био је јуче поподне на прелазу Хоргош када је у једном камиону откривено седам илегалних миграната.

-Највероватније је реч о Авганистанцима, који су се надали да неће бити откривени ако се завуку у унутрашњост контејнера, којима је био натоварен камион београдске регистрације на путу ка Литванији – кажу у Управи царина. – Међутим, зраци мобилног скенера који користе и цариници на Хоргошу пролазе кроз десет центиметара дебео челик, тако да су одмах уочени и заједно са полицијом извађени из камионског товара.

Интересантан случај забележен је у среду на прелазу Богојево, када је у товару кафе такође пронађено седам особа. Прекршај је откривен када је за контролу на излазу из земље пристигао камион хрватских регистарских ознака натоварен кафом из Грчке.

-Мада су царинска обележја била нетакнута, због сумње возача, који је цариницима рекао да му се чини како из приколице повремено допире бука, камион је ипак отворен. Међу пакетима кафе пронађено је и седам млађих људи без било каквих личних докумената код себе – додају у Управи царина. – Истог дана су “слепи путници” откривени и на прелазу Батровци, након што је на излазу из земље скениран камион београдских регистарских ознака, који је био на путу ка Италији. Анализа слике је показала људске обрисе међу гумама за скутере, којима је камион био натоварен.Физичким прегледом товарног дела испоставило се да су у гумама била сакривена два Авганистанца.

Такође, два младића из ове земље откривена су јуче ујутро и на прелазу Шид. Они су се скривали међу пакетима масе за молерско-фарбарске радове, које је камион београдске регистрације превозио ка Словенији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *