ПЕХАР ОСТАО У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR SRBIJA VESTI

Апатински рукометаши победници су 14. по реду меморијалног турнира “Немања Стамболија” који је протеклог викенда одржан у Апатину.

Утакмице су игране у спортској хали ОШ “Жарко Зрењанин” пред око 100 гледалаца, а поред домаћина који је задржао пехар у Апатину, учествовали су још Рк “Сивац 69” коме је припало друго место, Рк “Дервента” из Републике Српске треће, и Рк “Лавови” из Бачке Паланке, који су турнир завршили као четврта најбоља екипа.

-Традиционално од деведесетих година имамо сарадњу са апатинским рукометашима. Долазили смо 3-4 пута на припреме у ваш града, тако да смо кроз ово време постали спортски пријатељи, па нам и играчи и клуб из Апатина долазе у посету и на припреме. Створили смо пријатељске везе, каже тренер РK “Дервента” Милорад Бјелошевић описујући сарадњу са апатинским клубом.

Дервента се последње две сезоне такмичи у Првој лиги Републике Српске, а намера им је да се врате у виши ранг, Премијер Лигу БИХ где су играли десетак година.

-Покушавамо да се вратимо, ово нам је прва утакмица од како смо завршили са зимским припремама. У клуб смо довели појачање са четири нова играча. Екипа Апатина је одлична, за “Лавове” мислим да су ранг испод, једна млада екипа којој недостаје само искуства, док је Сивац одговарјући противник домаћину. Дошли смо да проверимо како смо одрадили припреме, да пробамо разне комбинације у екипи, и уочимо проблеме како би их евентуално исправили до наставка првенства које почиње 5. марта, каже Бјелошевић.

Капитен Рукометног клуба “Апатин”, Чедомир Милојевић каже да је поред дружења и такмичења овај традиционални турнир прилика за проверу форме пред наставак првенства.

-Традиционални Меморијални турнир “Немања Стамболија” је сваке године прилика да окупимо наше пријатеље, клубове са којима имамо одличну сарадњу, попут Дервенте којој смо прошле године гостовали на турниру и припремама. Драго ми је да је пехар остао у Апатину, јер је било заиста добрих и тешких утакмица. Посебно финална са екипом РK “Сивац”. То нам је уједно и друга победа над овим тимом након припрема у пријатељским сусретима, а одличан увод за наставак првенста и првог кола Супер Б лиге, када дочекујемо Врбас, каже Чедомир Милојевић, капитен РK Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *