BOROVO POBEDNIK 11. MEMORIJALA NEMANJA STAMBOLIJA (FOTO)

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Rukometni klub Borovo iz Hrvatske pobednik je 11. memorijalnog turnira Nemanja Stambolija pošto su u finalu bili bolji od domaćina, RK Apatin sa 21:12.

Turnir su otvorili Apatin i Baja, a nakon 40 minuta borbe Apatinci su slavili sa 25:21 i tako obezbedili ulazak u finale. Za tim iz Mađarske nastupali su nekadašnji igrači Rukometnog kluba Apatin Zoran Mandić, Milan Kukić i Jugoslav Krec koji je posebno bio dobar i postigao 7 pogodaka. U domaćem timu Oljača i Milojević su postigli po 6 golova.

Drugi polufinalni meč odigrali su Sivac 69 i HRK Borovo u kome je tim iz Hrvatske bio bolji i zasluženo slavio sa 29:21. Sivčani su na ovaj turnir došli bez nekoliko standardnih prvotimaca pa se protiv odlične ekipe iz Vukovara nije moglo.

Utakmica za treće mesto između Sivca i Baje završena je rezultatom 28:16, a susret je obeležio Marko Čabai nekadašnji igrač Apatina koji je na ovom meču postigao neverovatnih 16 golova.

U finalu su se sastali Apatin i Borovo. Domaćin je uspeo da parira vidno spremnijoj ekipi iz Hrvatske nekih 15-ak minuta, ali su nakon isključenja Nikole Bogojevića polako počeli da padaju i gosti su zasluženo pobedili sa 21:12. Borna Zatezalo i Čedomir Milojević su u finalu postigli po 5 golova.

Izabrani su i najbolji pojedinici turnira. Najbolji strelac je Marko Čabai (Sivac 69) koji je postigao 21 gol, najbolji golman je Davor Miličević (Baja KSE), a najbolj igrač Borna Zatezalo (HRK Borovo).