ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ- УВОЂЕЊЕ КОЛ ЦЕНТРА 772-122 И АНГАЖОВАЊЕ ВОЛОНТЕРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општински штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници којом је председавао Милан Шкрбић, председник општине Апатин позвао грађане, да се у потпуности придржавају препорука, упутстава и наредби Владе републике Србије, Републичког штаба за ванредне ситуације и Министарства здравља Републике Србије, у циљу спречавања ширења, сузбијања и гашења епидемије Kовид-19 на територији општине Апатин.

Тим поводом је на данашњој седници усвојена одлука да се “Kол центар” општине Апатин са бројем 772-122 ангажује за све оне грађане који осете здравствене промене а за које сумњају да су узроковане корона вирусом како би добили упуства на који начин даље да поступају. Kол центар ће од данас за све грађане бити отворен 24 часа.

На исти број телефона 772-122 се могу јавити и заинтересовани грађани-волонтери који желе да се укључе у акцију пружања помоћи, хране, лекова и других потрепштина на кућну адресу грађанима старијим преко 65 година, а о којима нема ко да брине. Са тим у вези наложено је председницима кућних савета да идентификују и евидентирају сва немоћна лица којима је ова помоћ потребна.

У данашњој одлуци Општински штаб је наложио одељењу комуналне полиције и инспекцијских послова да појачају надзор над свим објектима затвореног типа који примају 50 и више особа. Ово се посебно односи на угоститељске објекте у којима је забрањено окупљање више од 50 лица са особљем, као и радно врме које је одлуком Владе ограничено на период од 08-20 часова.

Штаб је донео одлуку о ограниченом радном времену јавних предузећа и институција, и увео обавезна дежурства у времену од 08-14 часова. Одлуком је у потпуности обустављен рад ПУ “Пчелица” из Апатина, рад дневних центара и клубова за одрасле и старије, као и све спортске активности, такмичења тренинзи, вежбање у теретанама.

Јавном комуналном предузећу “Наш Дом” наложено је да послове водоснабдевања, одржавања чистоће, погребних услуга, обезбеђивања јавног осветљења и радова на одржавању зелених површина обавља пуним капацитетом.

Општински штаб је на данашњој седници препоручио послодавцима да организују посао, на тај начин да запослене особе старије од 60 година свој радне задатке обављају од куће.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *