5 “RAVANGRAD WINE FEST” FESTIVAL VINA I HRANE

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Turistička Organizacija Grada Sombora, u saradnji sa „D- Wine“ d.o.o. ove godine organizuje 5. Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Festival će biti održan 30.11.2013.godine, u sportskoj hali „Mostonga“, Apatinski put 90, u Somboru (u prostoru preko 500 m2), a proticaće u vremenu od 14:00 do 20:00. Izlagačima će biti obezbedjeno mesto u katalogu izlagača, medijska promocija, štandovi dimenzija 1,5 x 0.80 m sa dve stolice, parking prostor, korišćenje frižidera (kao i sva ostala podrazumevana podrška u organizaciji) i druženje nakon završene Manifestacije, uz hranu, piće i tamburaše.

Festival vina u Somboru, jedinstvena je manifestacija na području Zapadnobačkog okruga, i kao takva iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival, takođe, obogaćuje turističku ponudu grada i regije.

Vinogradarstvo je nekada bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana u okolini Sombora. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze na ovim prostorima, Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ sva četiri prethodna puta dokazao je, da je idealna prilika da vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo, kao jednu od poljoprivrednih grana u usponu.

Predviđeno je da V Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“u Somboru okupi oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, V Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ želi da na istom mestu posetiocima ponudi i gastro-kutak sa degustacijom hrane karakteristične za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina.

Tokom, ovog festivalskog dana, posetioci će moći da uživaju i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Uz ulaznicu, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača.

Prošlogodišnji, IV Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad Wine Fest” u Somboru, okupio je rekordan broj izlagača vina i hrane (preko 50). Na veliko zadovoljstvo organizatora i izlagača, posećenost Festivala je prevazišla očekivanja. Festival je bio medijski ispraćen kao značajna manifestacija u brojnim medijima.

WINE .D.O.O Damir Radovanac

S obzirom da se ovakav vid manifestacije, peti put organizuje u Somboru i da se očekuje velika zainteresovanost i posećenost, kako naših sugrađana, tako i gostiju iz okruženja, Festival je dobra prilika za PROMOCIJU VAŠEG BRENDA! Učešće na Festivalu , za prodajno – izložbene štandove, obezbeđuje se uplatom kotizacije u iznosu od 2.500,00 dinara, a za učešće sa polučasovnom promocijom u iznosu od 4.500,00 dinara na žiro račun Turističke organizacije grada Sombora ( 840-813668-32).

Medijska kampanja će pokriti sve lokalne TV, radio stanice i štampane medije, prenos RTV, promocija preko Turističke Organizacije Srbije, Turističke Organizacije Vojvodine, kao i izveštaj sa Manifestacije preko dopisnika dnevnih novina (Blic, Danas, Večernje novosti, Dnevnik). Svi učesnici će uz to biti pominjani u medijsko – promotivnoj kampanji Festivala. Osnovni podaci učesnika nalaziće se u Katalogu Festivala.

Nadamo se da će svi dosadašnji učesnici svojim učešćem obogatiti i ovaj, V Medjunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ u Somboru, a da će oni koji po prvi put budu učestvovali, u narednim godinama postati redovni učesnici Festivala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *