ОМЛАДИНСКИ АКТИВИСТИ ИЗ ЧИТАВЕ СРБИЈЕ УЧЕСТВУЈУ У СОНЋАНСКОЈ ИНИЦИЈАТИВИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Од почетка јуна реализује се пројекат „Где је рурални омладински рад у Србији?“ чији је носилац Центар за културу и образовање Сонта.

Након првог сусрета омладинских радника у Сонти и Апатину, од 6. до 9. августа је реализован главни део пројекта – четвородневни догађај одржан у Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима који су водили Слађана Влатковић и Никола Добријевић. Догађај је окупио учеснике из западнобачког, јужнобачког, сремског, браничевског и пчињског округа.

Сонта је најмање насељено место у Србији које има акредитовану омладинску организацију, а омладински рад у селима и мањим градовима је слабо развијен, те је иницијатива за решавање овог проблема потекла из Сонте и до сад укључила бројне партнере из Србије.

Да би то постигли, учесници пројекта су излиставали проблеме са којима се сусрећу омладински радници у овим подручјима и којим активностима би могли да допринесу решењу конкретних проблема. Учесници ће у наредном периоду организовати радионице у својим локалним заједницама како би помогли доношењу првог нацрта стратегије за развој омладинског рада у руралним крајевима Србије. Овај документ, заједно са резултатима пројекта биће представљен на јавној конференцији која је већ заказана за 25. октобар у Новом Саду.

Пројекат „Где је рурални омладински рад у Србији?” реализује ЦЕКОС заједно са партнерима Покретом горана Војводине, Балкан ИДЕА-ом из Новог Сада, Urban Stream-ом из Пожаревца и Националном асоцијацијом практичара/ки омладинског рада, а уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.