РАДОВИ УЗ НАИСП БАЈСКОГ КАНАЛА ОД ГРАНИЦЕ СА МАЂАРСКОМ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ОДБРАНА ОД ПОЛАВА ОСИГУРАНА

ЗАХВАЉУЈУЋИ локалној самоуправи Сомбора и ЈВП „Воде Војводине“ насип уз Бајски канал, од границе са Мађарском до улива Бајског канала у каналску мрежу Бездан-Бачки Брег, надомак Сомбора, после вишедеценијског немара, сада је рашчишћен и проходан.Уз насип је посечен део дрвећа, окресане гране и шибље због којих се није могло проћи насипом.

Посао на уређењу насипа и депоније уз Бајски канал у укупној дужини од око 12 километара финансира град Сомбор и ЈВП „Воде Војводине“, а коштају 5.642.200 динара. Уређење насипа уз Бајски канал врши ВД “Западна Бачка“. Како је речено, насип уз канал ће убудуће редовно одржавати предузеће „Западна Бачка“.

Уређење насипа и депоније уз Бајски канал, који су друга одбрамбена линија од поплава, (прва је Дунавски насип), у случају изливања Дунава, уз прекиде због неповољних временских прилика, приводе се крају.

Пред завршетак радова, насип су обишли Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и Дарко Радуловић, члан Градског већа за област пољопривреде и заштите животне средине, и изразили задовољство урађеним послом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *