“ОКТОБАРСКА НАГРАДА” АПАТИНСКИМ ХЕРОЈИМА КОЈИ СУ ЛЕТОС СПАСИЛИ ТРИ ЖИВОТА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Данас је одржана 21. седница Скупштине општине Апатин, којој су присуствала 23 одборника а разматран је дневни ред од 25. тачака.

Данашње скупштинско заседање почело је разматрањем Предлога Одлуке о додели награде “24. октобар” општине Апатин за 2022. годину, а одборници су једногласно одлучили да овогодишњи добитници овог високог друштвеног признања буду три наша суграђанина: Срђан Мајсторовић, Саша Лукић и Ђуро Шашић. Они су летос (22. јула) на Дунаву код градске плаже у Апатину спасили од утапања Тијану Кусуљу (33), њену ћерку Т. Л. (10) и сестрића П. З. (10)., које је повукла речна струја у моменту док су кроз воду ишли ка острву. Њима ће признања за највећи допринос у области хуманитарног рада бити додељена у понедељак, 24. октобра 2022. године, у оквиру обележавања “Дана општине Апатин”.

Према речима председнице општине Апатин, Дубравке Кораћ за “Октобарску награду” ове године је стигло пет пријава, али пошто су у предлогу који су послали Група грађана Општине Апатин и Тијана Кусуља три особе, а толико признања може да се додели у једној години, други предложени су само из тог разлога остали без награде.

-Сви предложени добитници су без сумње, својим радом заслужили да добију “Октобарску награду, али овога пута смо одлучили да одамо признање нашим суграђанима херојима који су ризикујући своје, спасили три живота. Нажалост, годишње можемо да доделимо само три признања, па ће остали предложени иако су без икакве сумње заслужили, признање морати да сачекају. Желим да честитам, али и да се захвалим Срђану Мајсторовићу, Саши Лукићу и Ђури Шашићу на херојском чину за који је сазнала читава Србија, закључила је Дубравка Кораћ.

Награда “24. октобар” се састоји од повеље и новчаног износа од 50.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *