ФОРМИРАНА КОМИСИЈА ЗА РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ПАСА ЛУТАЛИЦА, САЊА ШИЈАН НА ЧЕЛУ АПАТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На 21. седници која је одржана данас, 21. октобра Одборници Скупштине општине Апатин су у оквиру избора и именовања донели неколико кадровских решења.

Скупштина је прихватила и Предлог Решења о именовању Комисије за решевање проблема паса луталица на територији општине Апатин.

Председник Комисије која ће се бавити поблемом напуштених паса у нашој општини је Жељко Рашета – Секретар Месне заједнице Свилојево, а чланови су: Дејан Смиљанић – Секретар Месне заједнице Апатин, Анђелка Мартиновић – Секретар Месне заједнице Пригрецица, Вања Стојаковић – Секретар Месне заједнице Сонта, Атила Ходовањ – Секретар Месне заједнице Купусина, Славољуб Штрбо – запослен у Одељењу за привреду и финансије Општинске управе општине Апатин, Немања Павловић – запослен у Одељењу за општу управу, друштвене делатности и скупштинске послове Општинске управе општине Апатин, Жељко Киш – запослен у Одсеку за привреду и развој Општинске управе општине Апатин, Ксенија Маљковић – представник удружења за заштиту животиња и Радослав Мудринић доктор ветеринарске медицине.

Задатак Комисије је да утврди стање на терену везано за проблем паса луталица на територији општине Апатин, предложи адекватне мере за решавање проблема, а потом о истом доставе Извештај Скупштини општине Апатин.

Именована је и Комисија за доделу “Новембарских награда”, које се поводом 8. Новембра – Дана просветних радника Републике Србије додељује најзаслужнијим просветним радницима у нашој општини, а које предлажу запослени у образовним установама са територије Апатина.

Председник комисије ће бити Марија Рапајић, док су за чланове именовани Смиљана Карамарковић, Scíkos Sándor(Чикош Шандор), Биљана Мандић и Јасна Павићевић. Задатак Комисије је да разматра и оцени писмене предлоге, као и да утврди кандидате и додели “Новембарску награду” најуспешнијим просветним радницима за остварене резултате у области образовања и васпитања на подручју општине Апатин.

Комисија је именована на мандатни период од четири године, почев од 21. октобра 2022. године.

Досадашњој директорки Народне библиотеке “Миодраг Борисављевић”, Бранки Вејин је истекао мандат, а одборници Скупштине општине Апатин су већином гласова за нову директорку на мандатни период од четири године именовали Сању Шијан. Она се једина пријавила на конкурс који је расписао Управни одбор Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“, а након размaтрања конкурсне документације Управни одбор је констатовао да Сања Шијан у потпуности испуњава услове конкурса и оснивачу је доставио мишљење да се именује за директора.

На данашњој седници именовани су и чланови школских одбора у апатинским основним и средњим школама, а нови чланови Управог одбора Предшколске установе “Пчелица” Апатин су Драгана Бурсаћ испред запослених, док су представници родитеља Тијана Раставац и Александра Остојић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *