ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ „ВЕСЕЛА ХОЛИСИЧКА РАДИОНИЦА ЗДРАВЉА“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ је 28. новембра одржано предавање на тему „Весела холистичка радионица здравља“. Окупљеним члановима Друштва за борбу против рака из Сомбора и Апатина је проф.др Споменка Мујовић, лекар из Београда, причала о свом холистичком погледу на здравље и живот.

-Без целовитог, интегрисаног погледа на праве вредности живота заправо и нема правог живота. Праве вредности живота су, најкраће речено, љубав, мир и радост у твом/мом срцу и за њих се треба борити истрајно, свакодневно, целоживотно – рекла је Споменка. „Пропутовала сам светом и знам да међу људима постоје само културолошке разлике и да сви патимо из истих разлога, разбољевамо се најчешће из незадовољства самим собом, из бесмислених страхова и брига. Будите свесни, одговорни, савесни, вредни, радујте се и испитујте своје срце и ум. Треба лечити узрок болести кроз здравији и квалитетнији начин живота. Освешћивати и избегавати факторе који негативно утичу не само на тело веч и на ум, дух и душу па и саму заједницу у којој живимо. Када смо радосни луче се у нашем организму ендорфини који јачају наш одбрамбени, имунолошки систем. Пошто је мозак тај који управља свим биохемијским реакцијама у организму, умиримо га, очистимо од љутње, сујете, зависти, непотребних страхова и брига, од зависности о непотребним материјалним стварима, спустимо га у срце и испунимо миром и љубављу.- рекла је Мујовићева.

Др Споменка је на крају поделила савете за јутарње вежбање за опуштање, за јачање самопоуздања и љубави према себи а тиме и према другима.

-И Исус, испуњен љубављу према човеку, је рекао да смо на Земљи, да волимо а не да судимо. Уз крилатицу „Смех је лек“ смо на крају сви заплесали и загрљајима једни другима пожелили добро здравље.- завршила је Споменка Мујовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.