ПОМОЗИМО СВЕТЛАНИ МИРКОВИЋ ДА ОЗДРАВИ! ЗА ЛЕЧЕЊЕ У БЕЧУ ПОТРЕБНО 45.000 ЕВРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинки Светлани Мирковић је 2016. године дијагностификован карцином дојке, након чега јој је одстрањена лева дојка и једанаест лимфних чворова. На ПЕТ скенеру у јануару 2018. године уочено је пар ситних промена на плућима. Од тада почиње редовно праћење плућа путем ЦТ-а. На последњој контроли у јануару 2020. године, ЦТ плућа је стациониран, без промена, али МР абдомена показује промене на јетри и околним коштаним структурама и увећане лимфне чворове. Светланин супруг, Тибор Табороши је за Радио “Дунав” рекао да борба за њен живот траје од 2016. године и напомиње да последњи налази показују да постоји велика шанса да наша суграђанка оздрави али је потребно прикупити значајан износ новца.

-Од 2016. године боримо се за Светланин живот, а јануара 2020. године на задњој контроли откривено је да су метастазе отишле на јетру. Преписане су јој инекције “Falsodex” и предложено је да потражи друго мишљење лекара пошто су терапије мењане, а успеха није било. Од марта месеца када се у акцију прикупљања средстава укључила Фондација Александар Шапић, успели смо да скупимо око 15 хиљада евра колико је коштао преглед у Бечу. Када смо отишли тамо, обављене су све могуће анализе и добили смо дијагнозу према којој Светлана има карцином који је хормонски резистентан, што значи да не реагује на антихормонску терапију, иако је њен тумор хормонски, рекао је Табороши. он је појаснио да је то један од разлога зашто није реаговала на терапију коју је добијала у Србији и зашто се карцином проширио по јетри, плућима, бубрезима, костима, јајницима, каже Табороши.

За нову дијагностику, анализе, медикаменте и лечење, путне трошкове и трошкове смештаја, као и за консултације и преводилачке услуге медицинске документације потребно је прикупити значајан износ новчаних средстава рекао је Табороши. Он је сигуран да постоји велика шанса за Светланино излечење на клиници у Бечу, и напомиње да нажалост новац који је до сада прикупљен није довољан за све то. Према његовим речима, за лечење је потребно око 45.000 евра, а новац треба да се уплати на рачун Клинике уплати у четири етапе.

-Лечење се одвија на сваке три недеље, а новац мора да се уплати раније. Прва рата уједно и најскупља је 15 хиљада евра, а поступак лечења не сме да се прекида. То практично значи да на сваке три недеље треба да се иде у Беч на лечење, а претходно новац мора преко Фондације да се уплати на рачун клинике, што је договор између клинике и Фондације. На основу прегледа лекари су рекли да могу да помогну Светлани. Прошле недеље смо добили и последњи резултат, у којем стоји да је анализа њене крви на терапију одговарајућа, напоменуо је Табороши.

Сви који желе да помогну у лечењу наше суграђанке Светлане Мирковић могу да пошаљу СМС поруку са текстом 788 на број 3030. СМС поруке могу се послати и из Швајцарске а потребно је уписати хуман788 и послати на број 455.

Динарски рачун је 160-6000000043015-14 а девизни рачун: 160600000004304715
IBAN: RS35160600000004304715
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Јавно предузеће за управљање путничким пристаном и марином Апатин у петак, 28. августа 2020.године организује хуманитарну вожњу бродићем “Апатинка” за Светлану. Вожња кошта 450,00 динара по особи, а сав прикупљени новац ће бити прослеђен за лечење наше суграђанке. Апатинци који желе да се провозају Дунавом а уједно и помогну Светлани, могу да се пријаве путем телефона 025/515-00-68.

Сви они који желе да помогну у Светланином лечењу али немају новац, а имају неку ствар која им више не треба могу је понудити на продају путем лицитације у оквиру Фејсбук групе “Budi human – Humanitarne licitacije“. Када се артикал поставља на продају потребно је нагласити да добијена средства иду за Светлану Мирковић и након завршене лицитације, новац од продате ствари ће бити уплаћен на њен рачун.

Светланин супруг и поред свих проблема са којима се носи, није заборавио да захвали свима који су помогли.

-Желим да се захвалим Фондацији Александар Шапић, као и свим учесницима хуманитарне акције који су од почетка укључени, а то су Црвени Крст Апатин, “Макси” и “Идеја” где су постављене хуманитарне кутије. Велико хвала и свим грађанима општине Апатин и организацијама које су донирале средства, закључио је Тибор Табороши.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *