СОМБОРСКО „ЗЕЛЕНИЛО“ ВЕЛИКУ ПАЖЊУ ПОСВЕЋУЈЕ ПОШУМЉАВАЊУ – У 15 СЕЛА ПОСАЂЕНО 3.200 СТАБАЛА ТОПОЛЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Сомборско ЈКП „Зеленило“ велику пажњу посвећује пошумљавању, па је тако у претходних десетак дана посадило око 3.200 стабала тополе у насељеним местима на територији града Сомбора.

Бушењем рупа у тлу, „Зеленило“ је отпочело велику акцију 27. фебруара у атару Риђице, припремом за садњу нових садница тополе, да би потом, уследила садња и у Станишићу, Светозару Милетићу, Алекса Шантићу, Кљајићеву, Гакову, Растини, Бачком Моноштору…

Како кажу надлежни у овом предузећу, садњом, у просеку, по 200 садница тополе, обухваћено је свих 15 насељених места на територији града Сомбора, што је укупно око 3.200 стабала, а цео подухват градског комуналног предузећа реализован је са циљем да се подигне шумовитост, односно, побољша стање ветрозаштитних појасева на на овом подручју.

Иначе, како је више пута наведено, пошумљеност Војводине може се подићи на задовољавајући ниво само уколико се буде интензивно радило на подизању ветрозаштитних појасева, истичу у “Зеленилу”.

Акција се у Сомбору реализује од 2013. године, али ће посао трајати још неколико година, јер треба посадити око 160.000 садница, колико их тренутно недостаје.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *