АПАТИНСКИ “Deer runnersi” ОДЛИЧНИ У МОНОШТОРУ! ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО У ЕКИПНОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протеклог викенда у Бачком Моноштору је одржана трка изазова под називом “OCR North spirit”, коју је организовао фитнес центар “Urbanbox Sombor” у сарадњи са предузећем “Војводинашуме”. OCR (Obstacle Course Race) је уствари трчање на отвореном простору са препрекама, а ово је била прва трка овог типа која је одржана на подручју Града Сомбора. Љубитељи адреналина су у Резервату природе “Горње подунавље” крај Моноштора имали прилику да се опробају у тркама на 22 километра која је намењена професионалцима, као и на стази дугој 11 километара у којој су учествовали рекреативци.

Учешће у тркама је узело око 300 такмичара, међу којима су били и чланови апатинског клуба “Deer runners”, који су остварили одличне резултате пре свега у екипној, али и у појединачној конкуренцији. Члан овог клуба Зоран Ракић је за радио “Дунав” рекао, да је екипно друго место, до сада најбољи резултат овог недавно основаног спортског колектива.

-Учествовали смо са шеснаест такмичара, од којих је петнаест наступило на краћој деоници, док се један наш члан ишао на деоницу од 22 километра. На деоници од 11 километара смо остварили одличан успех екипно, али смо забележили и запажене резултате у појединачној конкуренцији. Појединачно, на краћој дистанци од “Deer Runnersа” најбољи je био Страхиња Јованић, који је освојио “само” четврто место. Он би сигурно узео једну од медаља да није имао пех у самој трци, за који није он крив. Наиме, Страхињу и још једног такмичара који су се од самог почетка трке издвојили од групе, волонтер који је био задужен за усмеравање тркача је грешком послао ван стазе, па je Страхиња због погрешног упутства које је добио, изгубио драгоцено време, што га је на крају коштало сребрног одличја. Поред Страхиње, трку на 11 километара су у топ десет завршила још три члана нашег клуба, што је било довољно да у екипној конкуренцији заузмемо друго место. “Deer runners” је тек недавно основан, али ето, већ после отприлике годину дана тренинга и трка смо почели да се пењемо на победничка постоља. Мислим да нам ови резултати, поготово Страхиње Јованића, дају за право да се надамо да ћемо и на наредним тркама остварити запажене резултате, закључио је Ракић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *