ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE “ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Apatinu u organizaciji Saveta za kordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Apatin, Auto-moto saveza Srbije i školskih uprava 26. aprila sa početkom u 9 časova održano opštinsko takmičenje pod nazivom “Šta znaš o saobraćaju.” Na takmičenju su učestvovale osnovne škole sa teritorije opštine Apatin sa učenicima uzrasta od 9 do 14 godina koji su imali najbolje rezultate na održanim školskim takmičenjima.
Takmičenje se sastojalo od tri dela:
1. Test – poznavanje saobraćajnih propisa,
2. Poligon (sa saobraćajnom signalizacijom) i
3. Poligon spretnosti (takmičari su se takmičili u savlađivanju prepreka – biciklo)
sta znas o saobracaju 3Ekipno prvo mesto zauzeli su učenici O.Š. “Žarko Zrenjanin” Apatin sa osvojenih 1991 poen, zatim O.Š.”Ivan Goran Kovačić” Sonta 1827 poen i 3. mesto O.Š.”Mladost” Prigrevica sa osvojenih 1718 poena. Pojedinačno u b grupi (10,11,12 godina) prvo mesto je osvojio Barać Nikola, drugo Šakić Milana, treće Smiljanić Anđela u C grupi (13 godina i više) prvo mesto Francia Fabian, drugo Zlatar Marko i treće Jokić Dušan.
Najbolje plasirana ekipa učestvovaće na okružnom takmičenju 10. maja u Apatinu. Ovo je takmičenje međunarodnog karaktera s obzirom da najbolja ekipa sa državne smotre ide na evropsko međunarodno takmičenje koje će se održati od 3 do 5 sepembra u Beču, Austrija.
Gosti takmičenja po prvi put ove godine bili su članovi udruženja dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Breza” koji su se takođe oprobali u takmičenju.