ODRŽANA TRIBINA O SPORTU

APATIN SPORT VESTI

Juče je u velikoj sali SO Apatin održana javna tribina na kojoj su članovi Sportskog saveza opštine Apatin prezentovali plan razvoja sporta za period od 2016. do 2020. godine.

Pred velikim brojem sportskih radnika, novinara i sportista, uvodnu reč dao je Petar Bursać, predsednik Sportskog saveza koji se osvrnuo na dosadašnji rad i govorio o problemima sa kojima se oni u Savezu sureću pošto zvanični zakon o sportu još uvek nije usvojen, a prema njegovim rečima najviše problema postoji oko privatizacije velikih klubova poput Partizana i Crvene Zvezde. Petar je u svom izlaganju dodao da od juče Sportski savez broji još jednog člana i sada ukupan broj klubova na teritoriji opštine iznosi 55.

Dušanka Popović , generalni sekretar Sportskog saveza je održala kratku prezentaciju programa u kome se ispred individualnih kvaliteta ističe masovnost sporta u našoj opštini, a da bi kao konačan rezultat rada sportskih radnika iz te masovnosti prema njenim rečima, moga da ispliva kvalitet. Program obuhvata i edukaciju trenera, sportske stipendije, sport za mlade, sport za sve, takmičarski sport i drugo.

Tribini je prisustvovao i predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, koji je u svom obraćanju pohvalio dosadašnji rad Sportskog saveza i istakao da opština Apatin iz budžeta ulaže značajna sredstva za održivi razvoj sporta, a sve to sa ciljem da mladi žive i stasavaju u zdravim uslovima i atmosferi, daleko od poroka, kao što su droga i alkohol.

Dr Smiljanić naglasio je da će se i u narodnim godinama nastojati da se Sportskom savezu omoguće logistički i finansijski uslovi za nesmetan razvoj svih registrovanih klubova i pored evidentnih teškoća koje diktira aktuelna ekonomska kriza.

U završnoj reči Petar Bursać je dodao da će i ove godine biti izabrani najbolji pojedinici i kolektivi iz oblasti sporta, a konačna odluka o tome biće doneta 29. januara 2016. godine.

Kompletan program za razvoj sporta možete pogledati ovde :

Tribina o sportu Image00009 Image00030