APATINKA SLAĐANA BANIĆ NASTRADALA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U AUSTRIJI

APATIN HRONIKA VESTI

Slađana Banić (36) iz Apatina, poginula je na autoputu u Austriji kod mesta Melk, a umesto Ambasade porodici se javio austrijski pogrebnik.

SLAĐANA BANIĆ

Porodica stradale Slađane nažalost umesto da informacije dobije od naših diplomatskih predstavništava u Austriji, za koje se pretpostavlja da su obavešteni od austrijske policije o nesreći, nije dobila ništa. Austrijski mediji, više njih, je pisalo o nesreći uz brojne fotose sa lica mesta, te ni sa te strane gotovo je nemoguće da diplomatska predstavništva nisu nijednog momenta bila upoznata sa nesrećom.

U porodici navode da nije bilo nijednog poziva osim od jednog austrijskog pogrebnog preduzeća koje je familiju obavestilo da se telo nalazi kod njih i da je prebačeno u Beč.

Ne mogu da shvatim  kako naša diplomatsko-konzularana predstavništva ne  reaguju kada se nešto dogodi našem čoveku u inostranstvu. Kao da nikome ne pripadamo. Ne bi li familije u ovim slučajevima trebalo da dobiju bar logističku podršku upravo tih službi a ne da se snalaze kako znaju i umeju, prepušteni sami sebi. Jer, ispostavilo se, da je teško se organizovati odavde u inostranstvu pojedinačno -primećuje rođak nesrećne familije.

Takođe, taksi prevoznik “od vrata do vrata”, niko se ne oglašava, a porodica ne može ni da utvrdi o kojem prevozniku je tačno reč. Pretpostavlja se da je jedan vlasnik koji ima više kombija i vozača, ali ni to ne može da  utvrdi.

Slađana je kod starije sestre Dragane, koja je na privremenom radu u Nemačkoj, krenula 19. aprila iz Sombora, kombijem. Na autoputu u Austriji iz zasad nepoznatih razloga kombi je udario u branik, okrenuo se a na njega je naleto šleper bugarskih registracija. Austrijska policija je izvršila uviđaj 20. aprila u ranim jutarnjim satima kada se udes dogodio.

-Čekala sam sestru da stigne najdalje u četvrtak do podne. Spremila joj ručak ali nje i dalje nije bilo. Tada sam ugledala dva muškarca koji su se parkirali ispred kuće i crne slutnje su me obuzele. Bili su to srpski šoferi drugog kombija koji su me obavestili da je bio udes i da mi je sestra poginula. Bila sam u šoku i dalje ništa nisam razumela-priča sestra Dragana, očajna kao i njeni roditelji otac Jovan i majka Katarina, koje smo zatekli u ulici Žarka Zrenjanina u Apatina, dok su im prijatelji dolazili izjaviti saučešće.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je porodica čula od drugih šofera koji naše prevoze u inostranstvo,  u nesreći je pored Slađane, smrtno stradao jedan momak iz Beograda, dok je jedan vozača teško povređen u austrijskoj bolnici, a drugi je uspeo da se spase iskačući kroz otvorena vrata. Ovaj preživeli šofer je obavestio  druge šofere kombija  o nesreći.

Telo nesrećne Slađane zbog niza formalnosti koje se moraju obaviti još je u Austriji a porodica se trudi da organizuje njen dovoz u zemlju.tragedija u austriji porodica stradale Alađane d slađana Banić , austrija , Linz pogibija slađana Banić , austrija , Linz pogibija slađana Banić , austrija , Linz pogibijaslađana Banić , austrija , Linz pogibija slađana Banić , austrija , Linz pogibija