СРБИЈА УСПЕЛА ДА КУПИ ДОДАТНИХ 480 РЕСПИРАТОРА

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је данас да је Србија успела да набави још 480 респиратора.

-Јутрос је у Србију стигло 480 нових респиратора, а то је само један део оног што смо обезбедили – рекла је Брнабић на телевизији “Пинк”.

Она је додала да је до сада сигло осам авиона са медицинском опремом, а да се очекује долазак још 12.

-Задовољна сам досадашњим радом. Ово је 24. дан борбе, дајемо све од себе да избегнемо катастрофу. Свака част лекарима и медицинским техничарима који су на првој линији и који се боре за наше животе. Опрезни смо јер се борба са вирусом усложњава. Осећам се данас боље него јуче јер смо обезбедили још лекарских тимова, додатне капацитете смештаја и зато се осећам боље – рекла је премијерка.

Потврдила је информацију да се у привременој болници у Хали 1 на Београском сајму тренутно налази 33 пацијента.

-Првих 33 пацијената из болнице “Драгиша Мишовић” пребачени су у привремену болницу на београдском сајму, а то значи да је ослобођено 33 кревета за теже болеснике. И пацијенти на Сајму су под сталним надзором лекара. Такође, и из Земунске болнице измештамо лакше оболеле пацијенте на Сајам. Сутра ће бити спреман и Сајам у Новом Саду и хала Чаир у Нишу и то је добро јер имамо добро опремљене привремене болнице – рекла је Брнабић.

Прокоментарисала је и јучерасшњи велики број људи по парковима. Апеловала је на све грађане да се придржавају постојећих мера, смање контакте и остану код куће.

-Таман када сам помислила како смо схватили колико је ово озбиљно и колико је самоизолација важна, јуче када сам видела хиљаде људи на улицама осећала сам се депримирано. Ма колико они били млади морају да схвате целокупни значај самоизолације јер сви смо потенцијални преносиоци вируса – нагласила је Брнабић.

Премијерка Србије најавила је, да ако буде било потребе, биће уведене још строже мере да би се заштитило становништво.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *