ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ПАТРИЈАХ ПАВЛЕ, СВЕТАЦ КОЈЕГ СМО ПОЗНАВАЛИ”

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Синоћ је у библиотеци Миодраг Борисављевић у Апатину одржана промоција књиге „Патријарх Павле, светац којег смо познавали”. О књизи је говорио аутор Ђорђе Рандељ из Новог Сада, новинар и књижевник. Аутор је до сада објавио 26 књига, а како је и сам рекао, ова о патријарху Павлу је и најуспелија, а написана је поводом сто година од његовог рођења.

-Намера ове књижице је да српски народ сазна више о изузетној личности која је оставила један од најзначајнијих трагова у новијој српској историји – рекао је Рандељ.

О књизи су говорили историчар и истраживач Бранислав Ћурчић, некадашњи директор Историјског архива у Сомбору, новинар Предраг Маровић, а домаћин вечери је била новинарка РТВ Весна Милановић Симичић.

Патријарх српски Павле био је 44. поглавар Српске православне цркве, од 1990. до 2009. године. Kрасили су га, како пише аутор, скромност, поштење, мудрост и приступачност, као човека из народа, без комплекса величине или протокола.

Ђорђе Рандељ (1954), један је од наших најугледнијих новинара, публициста и књижевника. Написао је више од двадесет пет књига, углавном документарне прозе. Најзапаженији су му путописи, збирке новинарских колумни и извештаја са терена.

Рандељ је више од три деценије радио у новосадском листу “Дневник”, а био је и уредник у редакцији културно-уметничког програма Радио-телевизије Војводине. Уз бројна признања за новинарски рад, добитник је награде “Слободна Војводина” за унапређење издавачке делатности, награде “Светозар Милетић” за публицистику и “Октобарске награде града Новог Сада”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *