АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПРИЈАВЕ ЕВЕНТУАЛНЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ СА НАПУШТЕНИМ ПСИМА

APATIN SOMBOR VESTI

Драгана Стамболија, шеф општинске комуналне инспекције, апеловала је данас на грађане да уколико примете особе или возила на које посумњају да довозе и испуштају псе у Апатину, о томе хитно обавесте одељење за комуналну инспекцију.

Ако наши суграђани имају било какву сумњу или сазнања да неке особе возилима допремају напуштене псе на територију општине Апатин о томе хитно обавесте инспекцију. Довољно је да опишу возило, забележе регистарски број, направе фотографију или видео снимак и позову комуналну инспекцију, како би уз помоћ полиције и надлежних инспекција реаговала, истиче Стамболија.

Она је нагласила да такав случај на територији општине Апатин још није забележен, али и да се друштвеним мрежама последнњих месеци интезивно коментарише ситуација у којој су непознате особе виђене да комбијем довозе псе у Апатину. Причи у прилог иде и повећан број напуштених животиња на улицама, за које Стамболија каже да су већином власнички пси избачени на улицу.

Стамболија истиче да ће акције уклањања напуштених паса са улица бити интезивиране наредних месеци.

Последњом коју је јуче спровела општинска инспекција преко предузећа „Kомуналац“ из Kуле, са улица Апатина уколоњено је 17 напуштених паса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *