ODRŽANA OPŠTINSKA SMOTRA DRAME ODRASLIH

APATIN KULTURA VESTI

Opštinska smotra drame odraslih održana je juče, a učestvovale su dve pozorišne grupe sa po jednom predstavom.

Predstava “Orkestar Titanik” Pozorištanceta “Mašinac” Tehničke škole sa Domom učenika izvedena je premijerno u Velikoj sali apatinskog Doma kulture pred brojnom publikom. Ova antidrama rađena je po istoimenom tekstu bugarskog dramskog pisca Hriste Bojčeva, nekada kandidata za predsednika te države i dobitnika velikih evropskih priznanja za pozorišni rad, a režiju potpisuje profesorka srpskog jezika i književnosti Snežana Milosavljević.

– Zadovoljna sam kako je predstava izvedena i reakcijama publike. Akcenat je stavljen na tekst, koji je duboko alegoričan i krcat obimnim dijalozima, dok su kostimi i scenografija bili minimalni. Glumci su predstavu spremali puna četiri meseca, a profesori građanskog vaspitanja uvrstili su je u deo školskog programa – izjavila je profesorka Milosavljević.

398871_3980317925277_663087075_n

Igrali su: Nataša Drča, Jelena Zorić, Daliborka Zorić, Marija Dražić i Kristijan Kiš.

Druga predstava izvedena je u sonćanskom Domu kulture. Predstavu pod nazivom “Dovedeni, zatečeni i naši” odigrali su članovi dramske sekcije Kulturno-prosvetne zajednice Hrvata “Šokadija”, a režiju i tekst potpisuje Ivan Andrašić.

– U ovoj predstavi scenografija je krajnje uprošćena, a kostimima smo pokušali dočarati vreme radnje. Akcenat je na glumcima i glumi – kaže Andrašić.

Igrali su: Viktor Feher, Agata Rižanji, Aleksandra Štefanac, Ljiljana Andrašić, Maja Andrašić, Sanja Andrašić, Mata Zec, Danijel Kozbašić, Robert Lukić i Ivan Andrašić.

Sada ostaje da selektor ovogodišnje smotre Slobodan Govorčin, dramaturg iz Novog Sada, pogleda i ostale predstave iz okruga i odredi koje idu dalje, kao i to da li će među njima biti i predstava iz apatinske opštine.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *