FLUORESCENTNI PRSLUCI ZA BEZBEDNOST NAJMLAĐIH U SAOBRAĆAJU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Članovi Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Apatin, Nikola Balać, Dragan Popović i Vladimir Kosanović, juče su Predškolskoj ustanovi “Pčelica” uručili poklone u vidu 120 fluorescentnih zaštitnih prsluka za decu.

nikola balac

Ovi prslučići, a svaka vaspitna grupa, za sada, dobila je po 4 komada, omogućiće bezbednije kretanje u koloni prilikom izlaska dece iz objekata, a u toku njihovog boravka u vrtiću.

BenQ Digital Camera

Oni takođe imaju i edukativni karakter, jer će se deca, uz korišćenje prsluka, u okviru vaspitno–obrazovnog rada upućivati u saobraćajne propise koje se odnose na kretanje pešaka.

BenQ Digital Camera

Prema rečima Biljane Mandić, direktorke Predškolske ustanove “Pčelica”, saradnja Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja i ove ustanove traje već duže vreme i realizuje se kroz edukaciju dece, nabavku edukativnih CD-ova pod nazivom “Budi bezbedan u saobraćaju”, postera, izradu zaštitne ograde na ulazu u objekat u Ulici Petra Drapšina i slično.

– Za naredni period planiraju se nove aktivnosti, a sve u cilju obezbeđivanja sigurnosti dece kao učesnika u saobraćaju – izjavila je za Radio “Dunav” Biljana Mandić.

biljana mandic

Fluorescentni prsluci juče su uručeni objektu u Bloku 112,  a narednih dana biće uručeni i ostalim objektima Predškolske ustanove “Pčelica”.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *