OBELEŽEN DAN SONĆANSKE OSNOVNE ŠKOLE “IVAN GORAN KOVAČIĆ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Dan sonćanske Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” svečano je obeležen danas prigodnim sportskim i kulturno – umetničkim programom. Učenici, roditelji i nastavnici ujedno su proslaviti početak proleća i stogodišnjicu rođenja pesnika Ivana Gorana Kovačića, po kome ova obrazovna institucija, osnovana 1951. godine, nosi ime.

U Sportskoj hali održana su takmičenja u malom fudbalu za dečake i rukometu za devojčice, gde su gostovali učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Deronja, a u Domu kulture priređena je svečana akademija.

ZVONKO TADIJANPrisutnima se obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine, a sve prisutne, među kojima su bili i direktori svih osnovnoškolskih ustanova na području apatinske opštine, kao i predstavnici drugih vaspitno-obrazovnih institucija, pozdravio je direktor škole Zvonko Tadijan.

Kako bi nastava bila još kvalitetnija opština je školi obezbedila tri magične table i dodatni školski pribor. Na kraju programa direktor škole podelio je priznanja svim nagrađenim učenicima na opštinskom takmičenju iz biologije, kao i njihovim nastavnicima.

Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić” pohađa oko 310 učenika raspoređenih u 18 odeljenja od prvog do osmog razreda za koje se nastava izvodi u moderno opremljenim kabinetima za prirodne i društvene nauke i informatičkom kabinetu. U sklopu škole nalaze se radionice, biblioteka i đačka kuhinja, a od 2005. godine i sportska hala od oko 1.500 m2.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *