ODBOJKAŠICE ZA VIKEND U NOVOM SADU

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Drugoj ligi Srbije za odbojkašice i odbojkaše. Odbojkašice Apatina u 12. kolu gostuju u Novom Sadu istoimenoj ekipe, meč će se odigrati u nedelju 29. janura sa početkom od 20 sati u dvorani SPENS.

Takmičenje počinje ranije zbog odluke Odbojkaškog saveza Srbije da bi se na vreme( kraj aprila meseca) odigrale kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu Srbije.

Odbojkaški savez Srbije je takođe doneo i odluku po kojoj će od sezone 2017-2018 Druge lige Srbije brojati po 10 klubova.

Ovo odluka autoamtski znači da će veći broj klubova četiri ili pet , ispasti u niži stepen takmičenja u Prve regionalne lige.

Pobednici Drugih liga: sever, istok, zapad, centar kao i prethodnih godina igraju kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu Srbije. Prve dve ekipe sa ovog turnira se plasiraju u Prvu ligu Srbije ostale se vraćaju u Druge lige.

Interesantan je podatak da u odbojci prvak lige u šestom,petom,četvrtom i trećem rangu takmičenja nema prohodnost,već uvek igra kvalifikacije