ОДБОЈКАШИЦЕ АПАТИНСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НАЈБОЉЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

На окружном такмичењу у одбојци за основце, које је у среду одржано у Апатину, одбојкашице ОШ “Жарко Зрењанин” из Апатина су освојиле прво место.

Апатинке су у полуфиналној утакмици победиле екипу ОШ “Иса Бајић” Кула са максималних 2:0 у сетовима. Апатинке су истим резултатом у финалној утакмици савладале девојчице из ОШ “Мирослав Антић” Чонопља.

У Конкуренцији дечака након две победе, прво место је припало ученицима ОШ “Иса Бајић” из Куле.

Као најбоље екипе из региона дбојкашице из Апатина и одбојкаши из Куле су обезбедили пласман на финални турнир Војводине, односно међуокружно такмичење које ће бити одржано у марту наредне године у Суботици. Победник тог такмичења избориће пласман на државно првенство Србије у одбојци, које ће бити одржано на Сребрном језеру крајем марта 2023 године. 

Апатинска Основна школа “Жарко Зрењанин” је у последњих десет година чак шест пута изборила пласман на финални турнир покрајине у конкуренцији девојчица, међу четири најбоље школе у Војводини. Највећи успех одбојкашице ове школе постигле су 2014. године, када су постале прваци Војводине, као и 2015. године кад су на државном првенству, које је одржано на Брзећи освојиле четврто место у Србији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *