ИЗЛОЖБА НЕНАДА БАЛТЕ „ТРЕНУТАК У ОКВИРУ“ У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“

APATIN KULTURA VESTI

У Галерији „Меандер“ отворена је изложба младог уметника Ненада Балте из Бања Луке под називом „Тренутак у оквиру“. Изложбу је отворила Јована Момчиловић, уредник ликовног програма Галерије.

-Цуклус графика које сам представио Апатинцима бави се оквиром и подељен је у два сегмента, оквири са белим садржајем и оквири са црним садржајем. Хтео сам да оквир какав познајемо ставим у центар дешавања, да истакнем његову минималност. Затим сам почео да бришем сав садржај који се обично налази у њему док није остала бела или празна површина. Ако се преко оквира који има црни садржај стави стакло, он постаје огледало и у њему се види оно што стоји испред њега – садашњост, изјавио је уметник.

Ненад Балта каже да је оквире као мотивацију за своје стваралаштво пронашао још на академији. Желео је стави акценат на садашње време, јер ће оквири и за пар година показивати само оно што се стави испред њих. Његови радови сакупљају време које пролази испред њих, али приказују само садашњи тренутак.

Балта је рођен 1995. године у Бања Луци. Дипломирао је 2019. године на Академији уметности Универзитета у Бања Луци. Излагао је на седам самосталних и 11 групних изложби.

Посетиоци апатинске галерије изложбу „Тренутак у оквиру“ могу погледати до 20. марта ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.