ДВОРАНСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ: ШАМПИОНСКА И ВИЦЕШАМПИОНСКА ТИТУЛА ЗА БОРБЕЉА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Члан Атлетског клуба “Апатин” и у овом тренутку засигурно најбољи спортиста нашег града, Ђуро Борбељ је наставио са остваривањем одличних резултата и освајањем медаља на званичним Првенствима Србије и у 2024. години. Борбељ је прошле године био шампион Србије у маратону, полумаратону, у трци на 10 километара на путу, кросу, а са сениорском екипом АК “Апатин” је освојио трећу узастопну екипну титулу првака Србије у кросу. Уз то, он је са сениорском репрезентацијом Србије освојио екипно бронзану медаљу на Првенству Балкана у кросу.

На Првенству Србије за сениоре које је у организацији Српског атлетског Савеза реализовано у атлетској дворани на Бањици 17. и 18. фебруара, Борбељ је освојио две медаље и то: златну на 3.000 метара и сребрну на 1.500 метара, што га је сврстало међу најуспешније учеснике овог такмичења. Ђуро је одличним наступом у трци на 3.000 метара тријумфовао резултатом 8 минута 22 секунде и 27 стотинки, док је у трци на 1.500 метара освојио вицешампионску титулу са временом 3 минута 55 секунди и 75 стотинки. Треба напоменути да су оба постигнута резултата боља од његових досадашњих личних рекорда.

Од почетка 2024. године Ђуро Борбељ је тријумфовао на Отвореном првенству Београда на 1.500 метара, а на истој деоници је славио и као репрезентативац наше земље у тромечу Србија, Хрватска, Словенија.

Наредног викенда, односно од 23. до 25. фебруара 2024. године у Португалском граду Албуфеира биће одржан Куп шампиона Европе у кросу, на којем ће се такмичити шампионске екипе држава из целе Европе. Сениори Атлетског клуба “Апатин” ће као шампионска екипа на Првенству Србије трећу годину за редом, на овом престижном такмичењу представљати наш град и Републику Србију. У саставу апатинске екипе поред најбољег такмичара и капитена Ђуре Борбеља, биће такмичари који су и претходних година били саставни део тима: Мирослав Пешић, Александар Стајић и Душан Крстић.

Чланови Атлетског клуба “Апатин” су у 2023. години остварили историјске успехе, освојивши седам медаља на званичним Првенствима Србије (6 златних и 1 бронзана), две медаље на Првенствима Војводине (1 златна и 1 сребрна) и бронзану медаљу на Првенству Балкана у кросу. Екипа из нашег града је на листи свих атлетских клубова на званичним Првенствима Србије на тркама изван стадиона заузела свеукупно друго место. Почетак 2024. године најављује да ће и ова година бити једна од најуспешнијих у историји, а клуб који спроводи своје активности у скромним условима поред остваривања одличних резултата од самог оснивања до данас баштини бесплатне тренинге за најмлађе суграђане (у овом тренутку преко 50 чланова), који се реализују пет пута недељно под стручним вођством Бојана Томашевића и Марије Бубало. Тренинзи се одржавају у хали ОШ “Жарко Зрењанин” и Спортског савеза Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *