OČEKUJEMO VELIKI BROJ GRADILIŠTA SLEDEĆE GODINE- MIROVIĆ OBEĆAO PODRŠKU OPŠTINI APATIN

APATIN EKONOMIJA VESTI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Apatin gde je nakon otvaranja novog pogona za proizvodnju obuće kompanije “Insert“ razgovarao sa predsednikom opštine Apatin, Milanom Škrbićem.

On je nakon sastanka u opštini Apatin, kojem su pored Škrbića prisustvovali, njegova zamenica Dubravka Korać, predsednik Skupštine opštine Dragan Rastović, Nika Petrović i savetnici, Jevto Milojević i Đorđe Vignjević  izjavio novinarima da Apatin dobro funkcioniše te da ima dosta privrednih i turističkih potencijala u koje će pokrajina ulagati.

– Pokrajinska vlada će pružiti svu potrebnu pomoć opštini Apatin. Dogovorili smo se da pojačamo aktivnosti u vezi podsticaja za poljoprivrednike, za one proizvođače koji ispunjavaju uslove po konkursima koje raspisuje Pokrajina. Deo investicija će preuzeti kancelarija za javna ulaganja a deo ćemo planirati u budžetu za sledeću godinu -rekao je Mirović.

Igor Mirovic

On je istakao da su konkursi već spremni, te da će projekti Slobodne zone, Luke Apatin u budućnosti privući i druge investitore. -Očekujemo već sledeće godine veliki broj gradilišta u Apatinu, poručio je Mirović.

Predsednik Opštine Apatin, Milan Škrbić je rekao da je opština i pored nasleđenih dugovanja vodila investicionu politiku te da je i sledeća godina planirana za ulaganja. On se zahvalio predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na poseti i istakao da su za Apatin najvažniji Slobodna zona i Luka te da su one največi potencijal opštine.

Milan Skrbic

On je naglasio da je pored privrednih sadržaja, najveći potencijal Apatina i Dunav. Škrbić je spomenuo problem sa putničkim pristaništem koje je početkom ove godine uništeno ledom.

-Definisali smo najvažnije. Pored Slobodne zone koju smatramo zamajcem privrednog razvoja, cilj opštine je i rekonstrukcija uništenog pristaništa za putničke brodove kojim bi se Apatin vratio na mapu rečnih kruzera kojih pored Apatin u toku godine prođe oko 800, što je turistički potencijal naše opštine – rekao je Škrbić.

Igor Mirovic i Milan Skrbic, docek ispred opstine sasatanak predstavnika lokanle samouprave i Igora Mirovica sasatanak predstavnika lokanle samouprave i Igora Mirovica,Igor Mirovic sasatanak predstavnika lokanle samouprave i Igora Mirovica Igor Mirovic i Milan Skrbic, docek ispred opstine