PREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE IGOR MIROVIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU POGONA ZA PROIZVODNJU OBUĆE U APATINU

APATIN EKONOMIJA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Svečanom otvaranju novog pogona za proizvodnju obuće “Insert” u Apatinu prisustvovao je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, direktor kompanije Boris Trninić i predsednik opštine Apatin Milan Škrbić. Presecanjem vrpce zvanično je pušten u rad pogon koji danas broji nešto više od 60 radnika, a prema rečima rukovodstva kompanije “Insert” taj broj bi se u toku sledeće godine mogao utrostručiti.

Nakon obilaska pogona, radnicima i prisutnim novinarima obratio se Borislav Trninić, direktor proizvodnje fabrike Insert koji je rekao da je u realizaciji ovog projekta imao veliku pomoć lokalne samouprave, ali i da je kompanija Insert dugogodišnjim radom postigla ono što danas predstavlja u svojoj branši.

-Poštovani gosti, drage kolege, gospodo novinari, zadovoljstvo mi je da danas u ime firme Insert i svoje lično ime pozdravim uvažene goste, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i predsednika opštine Apatin, Milana Škrbića. Hvala vam što ste svojim prisustvom uveličali otvaranje ovog proizvodnog pogona naše firme. Uspešno poslovanje naše firme želimo da nastavimo i u Apatinu, zaposlili smo više od 60 ljudi a imamo plan da taj broj sledeće godine poraste na 170 zaposlenih. Imali smo veliku podršku lokalne samouprave i Pokrajinske vlade i zato još jednom zahvaljujem gospodinu Miroviću i gospodinu Šrbiću što su prepoznali naše napore i nadamo se da ćemo opravdati njihovo poverenje, kao i poverenje zaposlenih koji su započeli saradnju sa nama i da ćemo svojim poslovanjem doprineti razvoju ovog dela Srbije.

Trninić je rekao kako je Insert počeo 2004. godine sa svega 20 radnika, a da je to danas ozbiljna firma koja posluje na 6000 kvadrata u Rumi i ima preko 350 zaposlenih.

FONO Borislav Trninić

Trninic Borsilav, insert

Okupljenima se obratio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin koji je rekao da ovakav pogon u Apatinu nije otvoren u poslednjih 20 godina i da je ovo samo početak velike borbe za nova radna mesta u Apatinu.

-Poslednjih dvadeset godina u našem gradu ovakav pogon nije otvoren. Nije otvoren ovako brzo,od prvih kontakata, do danas, do početka rada ovog pogona prošlo je nešto više od mesec dana. Mislim da to ovakvom brzinom i efikasnošću niko u Srbiji nije uradio. Imam pravo da se pohvalim sa tim, ali i da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na čelu sa Igorom Mirovićem, Kompaniji Insert, gospodinu Žarku Kojiću, za kratko vreme smo uspeli da počnemo sa radom ovog pogona, a danas ga svečano otvaramo, biće do proleća čak 170 zaposlenih, to nije urađeno nigde kao u Apatinu i još jednom se zahvaljujem svima koji su učinili da se omogući ova svečanost otvaranja.

Škrbić je poručio rukovodstvu kompanije Insert da im je na raspolaganju za dalju saradnju i da takav stav važi za sve ljude koji žele da investiraju u opštini Apatin.

FONO Milan Škrbić

Milan skrbic, otvaranje insert

Na kraju ceremonije zaposlenima se obratio i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade koji je rekao da je ovo slika koja treba da bude što češća u Vojvodini i Srbiji i da će se potruditi da naša zemlja postane ono što je nekad bila.

-Ovo je nova prava slika naše zemlje, Vojvodine, Apatina, nove fabrike, novi proizvodni pogoni u jednoj žestokoj borbi da se Srbija promeni da Vojvodina postane ono što je nekada bila, vodeći deo naše zemlje, i da ponovo ovde u Zapadno Bačkom okrugu, koji ne stoji u poređenju sa drugim okruzima baš najbolje, po ekonomskim pokazateljima, imamo bolje ekonomske pokazatelje, bolju ekonomiju, zdraviju, punije kućne budžete koje vi ustvari stvarate u pogonima poput ovih. Ovo je domaća kompanija i sigurno preko medija slušate najčešće se govori o stranim investitorima. Ja to baš ne volim i uvek kažem domaći i strani investitori. Zato što naše komšije, naši prijatelji, vlasnici kapitali koji su decenijama unazad razvijali svoj biznis, koji su naši državljani moraju imati makar malu prednost u ovoj surovoj konkurenciji gde mnogi strani
investitori ulažu svoj novac u našu zemlju. Ja to čak kažem i stranim investitorima. Moramo voditi više računa da bi ih
održali, er će oni svoj kapital uložiti u našu zemlju u neku od naših opština i od toga ćemo imati interes. Jer će ponovo
ulagati u našu zemlju i zaposliti nove radnike, koji će biti zadovoljniji jer će moći da finansiraju potrebe svojih porodica. -izjavio je predsednik pokrajinske vlade.

Mirović je rekao da će Republička i Pokrajinska vlada raspisati nove konkurse u januaru iz kojih će se finansirati mnoge stvari, pa i otvaranje novih radnih mesta.

-Pokrajinska vlada je zbog toga formirala jedan poseban fond koji je postao operativan. U toku je taj konkurs i mi ćemo
nastojati da finansiramo i ovakve firme po dva kriterijuma gledajući broj novozaposlenih i nove tehnološke linije koje će omogućiti veću produktivnost i samim tim veće zarade. Ekonomski podaci za Vojvodinu su dobri u odnosu na prvih 9 meseci 2016. i sada kada imamo prve analize za 2017. godinu možemo reći da imamo rast industrijske proizvodnje za 6,5 odsto, povećanje izvoza za 20 odsto, više od 22 hiljade zaposlenih više u odnosu na prošlu godinu, ali ono što nije dobro što zarade zaposlenih nisu porasle već stagniraju u odnost na prošlu godinu. Moramo da radimo na tome i bavićemo se proširenjem industrijskih zona u Zapadno-bačkom okrugu kako bi i rast broj investiroa dovesti do postepenog rasta zarada. Ovo je vaša fabrika i drago mi je da je većina zaposlenih ženskog pola, zato što će žene više voditi računa o sopstvenoj fabrici jer imaju i porodice i roditelje i decu i ovo će doživljavata kao jedan deo one čuvene ženske brige za opstanak svoje porodice

FONO Igor Mirović

Igor Mirovic

Igor Mirović je pozvao zaposlene iz kompanije Insert za jednu zajedničku fotografiju i obavezao direktora da za svakog izradi po jednu.

Slika sa otvaranja inserta, zaposleni i Mirovic Otvaranje fabrike Insert, igor mirovic (3) Otvaranje fabrike Insert, igor mirovic (2) Otvaranje fabrike Insert, igor mirovic (1) Otvaranje fabrike insert, Igor Mirovic, Kojic , milan skrbic