НОВИХ ПЕДЕСЕТ ПАРКИНГ МЕСТА КОД НОВЕ ПИЈАЦЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Радови на изградњи педесет паркинг места код нове пијаце и маркета „ИДЕА“ и реконструкција улице Милоша Обилића кренули су данас и трајаће два месеца.

-Пројектом је предвиђено да се уради педесет паркинг места који ће пре свега имати своју функцију у пијачним данима када смо сви били сведоци гужве и паркирања по зеленим површинама. Из тог разлога је општина одлучила да инвестира око 4,5 милион динара и изгради 50 нових паркинг места који би требали бити завршени у наредних месец дана. – изјавила је Дубравка Кораћ, заменица председника општине Апатин.

Радове изводи суботичко предузеће „Тераx“ које је са понудом од 4,4 милиона динара било најбољи понуђач. Ранијим предмерима је планирано да овај посао општину Апатин кошта око девет милион динара, али је у поступку јавне набавке суботичко предузеће предало упола мањи трошковник са чиме је остварена значајна уштеда. Осим изградње паркинг места, извођач ће урадити попречне ознаке коловоза, обележити места за паркирање, симболе за паркирање возила инвалида и поставити саобраћајне знакове, односно сву неопходну вертикалну сигнализацију.

Будућа паркинг места ће бити изграђана са обе стране улице, али ће највише позиција бити од угоститељског објекта „Танго“ до простора књиговоствене агенције „Kонто“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.