НОШЕЊЕ МАСКИ НА ОТВОРЕНОМ ИПАК НИЈЕ ОБАВЕЗНО! КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ЗА САДА ЈЕ ТО САМО ПРЕПОРУКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јутрос, након седнице Кризног штаба се саопштено да су обавезне и напољу да се носе.

Заштитне маске, ипак, нису обавезне да се носе на отвореном, већ су само препорука, каже за Телеграф.рс проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог и заменица директора Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

Маске на отвореном простору су у овом моменту на нивоу препорука – казала је у писаној поруци др Кисић Тепавчевић.

Ношење маски на затвореном било је обавезно непуних сат времена с обзиром на то да је јутрос након седнице Кризног штаба речено да су обавезујуће и напољу.

-Маске треба да носимо сви, стално и у свакој прилици, укључујући и отворене просторе. Да бодримо и подстичемо једни друге да користимо ову меру имајући у виду да је изузетно ефикасна. Маске су обавезујуће, и треба да их носимо сви, свуда и стално – казала је након седнице проф. др Кисић Тепавчевић.

Јутрос је, иначе, због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији, која се последњих неколико дана погоршава, одржан Кризни штаб за борбу против ковида 19.

Обустављено је издавање специјалних дозвола за славља, а у услужним објектима морају да постоје одговорне особе за спровођење мера. Такође, од понедељка поново почиње са радом привремена болница у београдској Арени. (Telegraf.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *