НОЋАС ОШТЕЋЕНА ФОНТАНА У ЦЕНТРУ АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У ноћи између среде и четвртка (29. на 30. јул) фонтана у центру Апатина је била на мети вандала који су је оштетили. За сада непознати починилац или више њих поскидали су месингане прскалице и розетне, да би их како се претпоставља, продали као секундарну сировину. Том приликом седам млазница је скинуто и однето, док су три оштећене, а страдало је и девет сијалица декоративне расвете са којих су починиоци однели розетне.

Треба напоменути да се све ово десило док је фонтана радила, а према речима Небојше Смиљанића, директора Јавног комуналног предузећа „Наш дом“ које одржава фонтане у Апатину, штета је процењена на неколико стотина хиљада динара.

-Вредност однетог месинга није велика, али штета која је настала приликом вршења овог вандализма је озбиљна. Мораћемо набавити нове дизне на прскалицама, урадити нову расвету и инсталације, јер су приликом чупања розетни оштећени каблови. Прве процене кажу да ће санирање штете коштати између двеста и триста хиљада динара, а тачан износ ћемо знати тек након детаљног прегледа, рекао је Смиљанић.

Он је нагласио да је овим вандализмом нанета озбиљна финансијска штета, која ће бити плаћена из буџета општине Апатин.

-До сада се дешавало да појединци убацују смеће и предмете у фонтану, а матуранти су током прослава чак и улазили у њу, али никада није уништавана и прављена овако велика штета, додао је Смиљанић.

Према незваничним информацијама, вандализам се десио између један и три часа после поноћи, а случај је пријављен полицији која је изашла на лице места и извршила увиђај, након чега ће бити спроведена истрага.

3 thoughts on “НОЋАС ОШТЕЋЕНА ФОНТАНА У ЦЕНТРУ АПАТИНА

  1. A gde bila policija naša? Bože dragi,odnesite i čaplju onu, ili sta god bilo,sa Dunava, mozda zaradite neke milione 😂 uništite i ovo malo sta imamo lepo,i čudite se onda kad postanemo vece selo nego sto jesmo. Žalosno.

  2. Zaista zalosno. A od policijske stanice oko 100 metara. Zar policajci ne patroliraju nocu gradom? Bar po centru? Pa ovi vandali to nisu uradili za 5 minuta. A kazu da je ceo grad pod kamerama tj. pod video nadzorom. A da li su nasli one koji su prosle godine isto tako ostetili fontanu iz robne kuce? Neka sada nadlezni malo razmisle da li postoji i neki drugi materijal za te delove, koji bi za lopove bio manje zanimljiv.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.