ПРИ КРАЈУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПИЈАЦЕ У СОМБОРУ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Радници ЈКП „Простор“ у Сомбору приводе крају радове на реконструкцији „Пијаце у ланцима“ која се налази у центру града. До сада је изграђена атмосферска канализација, а ових дана су окончани и послови на постављану бехатон плоча, па је плато пијаце поред Робне куће и Градске куће, некад деценијско ругло града, добио нови – лепши изглед. Осим тога, постављена је и нова расвета, али и бицикларници са крововима.

Како кажу у овом предузећу, пројектом је предвиђена и изградња чесми, а биће урађен и посебан амбијентални део са амфитеатром и клупама код „Сунчаног сата“. Постојећи стубови са ланцима ће бити поправљени, а уместо оних који недостају или су оштећени, биће постављени нови. Они ће као и до сада, бити повезани ланцима, по којима је пијаца и добила име. Демонтиране надстрешнице са пијачних тезги су због обнове пресељене на Трг Светог Тројства, односно „Ћелави трг“, како га још називају Сомборци, и ту се тренутно налази главна градска пијаца. Када се окончају сви радови, пијаца са „Ћелавог трга“ се поново враћа на старо место.

Рачунице показују да на сомборској зеленој пијаци, која има више од 300 тезги, годишњи промет премашује 20 милиона евра, од чега 40 одсто зараде продавци, па је њена обнова оправдана, кажу продавци.

За резервацију пијачних тезги и места за период 1.септембар 2020. до 31. августа 2021. године ЈКП „Простор“ ,које газдује пијацама, расписао је лицитацију заказану за 18. август.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.