POKLONILI KUĆU PREDŠKOLSKOJ USTANOVI U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO FOTO SRBIJA VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI
Ugovor o poklonu porodične kuće od 250 kvadrata, u Ulici 12. Vojvođanske udarne brigade, br. 41, u Somboru,potpisali su u SG Ana Đanić, supruga preminulog Mate Đanića, njegova ćerka Mirna Dražić, i gradonačelnik Sombora Nemanja Delić.
-Običaj zadužbinarstva i poklanjanja drugima kod nas je pomalo zaboravljen. Ali plemeniti gest porodice Đanić nas je okupio i podsetio da plemenitih ljudi još uvek ima. Gest porodice Đanić čini nas izuzetno radosnima i ponosnima, jer zahvaljujući njima grad Sombor, odnosno PU i deca Sombora imatiće priliku da uživaju i odrastaju u lepom objektu.
On je dodao da grad Sombor sa zahvalnošću prima ovaj poklon i ispuniće sve ono što je u obavezi i utvrđeno ugovorom. – Poveravajući Predškolskoj ustanovi ovaj objekat na upravljanje, biće ispunjena volja darodavaca i grad će biti bogatiji za još jedno mesto za decu. Zahvaljujem se u ime grada Sombora i dece na gestu kojim dajete izuzetan primer svim našim sugrađanima kako se činjenjem drugima, čini radost sebi, na ponos svih nas i na korist društvene zajednice – kazao je gradonačelnik Delić.
Mirna Dražić, ćerka pokojnog Mate Đanića koji je za života izrazio želju da se kuća pokloni deci Sombora, je kazala da njenu porodicu ovaj gest čini izuzetno radosnom.
-Rođena sam u Somboru, ovde sam išla u zabavište, završila osnovnu i srednju školu ,i posle fakulteta se vratila nazad u svoj rodni grad. Radila sam u Gradskoj upravi 13 godina. Ovde su nam rođena i deca, dve ćerke i sin i onda smo 1994. godine otišli u Kanadu. Živimo tamo, deca su u Kanadi završila škole, ja kao Somborka i moja deca, jako volimo ovaj grad. Smatram da je naš Ravangrad jedan od najlepših gradova na svetu i u Somboru mi je ostalo srce. Zbog toga mi je čast i privilegija i sreća što poklanjajući našu porodičnu kuću činim nešto za naš grad. Nadam se će se tako Somborci malo sećati nas, a mi smo radosni što pomažemo deci našeg Sombora – kazala je Mirna Dražić.
Sombor  Mirna Drazic, gradonacelnik Delic, i Ana Ðanic
[box type=”shadow” ]ZAHVALNOST GRADONAČELNIKA-NEMANjA Delić,gradonačelnik Sombora, zahvalio se porodici Đanić i to na simboličan način, uručivši im zahvalnicu sa posvetom: „Hvala Vam što ste omogućili da Vaša kuća, postane naša! Deca Sombora”.[/box]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *