ПРВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ ИВИЦА ДАЧИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ СТАНОВА ИЗБЕГЛИЦАМА У СОМБОРУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

-Само они који су отерани са својих огњишта знају како се ми сада осећамо.Прошле су године, деценије потуцања по туђим праговима, и мало је рећи да смо срећни што смо оставили иза себе.Најважније је што моја унучад сад има коров над главом.
Тако прича Ђорђе Поповић, избеглица из Јосип Дола код Огулина у Хрватској.Његова породица је једна од 40 расељених фамилија из Хрватске и БиХ, у оквиру Регионалног стамбеног програма.Кључеве станова у насељу Нова Селенча јуче им је уручио Ивица Дачић, први потпреседник Владе Србије и председник Комисије за координацију процеса трајне итеграције избеглица.
Кључеве свог дома добили су суграђани који су, бежећи од ратне стихије на просторима бивше Југославије, нашли мир и уточиште у Србији-реко је Дачић. Ови станови су део “Потпројекта 4”, чија је вредност већа од 18 милиона евра, од којих је више од 16 милиона из донације Регионалног стамбеног програма.
Дачић је указао да још увек постоје многа тешка и отворена питања у односу са нашим суседима, и да смо сведоци сталних притисака и замена теза у међусобним односима.
Подсетио је да се још трага за несталима и још увек многе породице чекају одговоре о судбини својих најмилијих.
Зато, са овог места, желим да вам упутим поруку наде и замолим да славимо живот. Да овај дан буде ваш нови почетак на путу ка некој лепшој и безбрижнијој будућности, за коју сви ми у влади напорно радимо– истакао је Дачић.
Ивица Дачић је подсетио да је Србија са ЕУ остварила успешну сарадњу оличену управо у Регионалном стамбеном програму, чији је циљ да стамбено збрине и обезбеди све породице са простора бивше Југославије које имају статус избеглих лица.
Подсетио је да је Програм финансиран кроз донаторска средства, те да велику захвалност дугујемо ЕУ као највећем донатору, као и свим државама појединачним донаторима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *