КАЈАКАШИ “ПАНОНИЈЕ” У ТЕК ЗАВРШЕНОЈ СЕЗОНИ ОСВОЈИЛИ 61 МЕДАЉУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Кајакаши КК „Панонија“ завршили су овогодишњу такмичарску сезону. Под руководством тренера Јове Мандића апатински спортисти извеслали су бројне трке на такмичењима са којих су се вратили окићени 61 медаљом, два наслова првака Србије, једним другим и једним трећим местом на првенству Србије, као и две титуле првака Војводине.

Поред златних одличја на грудима апатинским младих кајакаша сијала су и сребрна и бронзана одличја, не мање вредна и важна.

Цело руководство „Паноније“ поносно је на сваког кајакаша који се пласирао и завршио трку, без обзира на место које је при том заузео.

-Према овогодишњим резултатима најбоља апатинска такмичарка је Соња Уртајл са 24 освојене медаље, након ње по броју медаља је Ања Ковачевић са освојених 17. Њих две су освајале медаље како у свој пионирској категорији тако и у категорији кадеткиња, где су такмичарке старије и до две године. Дајана Уртајл стигла је до броја 14. Ту су нам и момци који имају скромнији учинак броја освојених медаља. Александар Лончар и Марко Ковачевић имају по две освојене медаље, док Михајло Мандић на свом конту има само једну. Они могу да се похвале бројним пласманима на четврто или пето место што говори да ће, уз наставак квалитетног и вредног рада, стићи до медаља следеће године. И медаља Драгана Радоњића освојена у конкуренцији млађих пионира даје нам наду да имамо подмладак који стиже и који ће проносити славу најстаријег кајакашког клуба у Србији, саопштили су из КК „Панонија“.

Апатински кајак клуб ове године је поново имао репрезентативца. Млада Дајана Уртајл, чланица јуниорске репрезентације, постала је финалисткиња такмичења олимпијских нада.

Дуго већ апатински Кајак клуб “Панонија” чека да се међу именима оних који се опробају у веслању појави и име које ће поново стићи до олимпијских игара. Да би се то постигло требају нам млади, вредни и упорни спортисти, који воле кајак и спремни су да се боре за своје место у овом спорту. Наде које клуб гаји полако ојачавају са сваком новом генерацијом. Већ имамо спортисте који остварују значајне резултате на европским и светским такмичењима, а који су потекли управо из апатинског клуба. Зато није претерано очекивати и да ће неко из ове талентоване генерације младих спортиста стићи и до најтежих кајакашких стаза и савладати их.

Пред младим кјакашима „Паноније“ је краћи одмор, а онда почетак припрема за наредну сезону.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *