У АПАТИНУ ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатински Дом здравља је почео са имунизацијом против сезонског грипа, четворовалентном вакцином “Vaxi grip Tetra”. Обезбеђено је укупно 3.000 доза, од којих је одређени број вакцина распоређен и у сва села наше општине. Грађани који желе да се вакцинишу најпре треба да се јаве свом изабраном лекару, који ће спровести даљу процедуру. Пацијенти из Апатина вакцине примају у превијалишту опште праксе, на медицини рада и кућној неги, док се имунизација у Пригревици, Сонти, Свилојеву и Купусини врши у Здавственим станицама поменутих села.

Приоритет за вакцинацију су пацијенти са хроничним проблемима плућног и кардиоваскуларног система, дијабетичари и пацијенти на дијализи.

Вакцинација се препоручује и особама старијим од 65 година са обољењима бубрега и јетре, малигним обољењима и имунодефицијенцијом – укључујући и ХИВ, те особама смештеним у геронтолошким центрима и установама социјалне заштите. У групу за обавезну вакцинацију против сезонског грипа спадају и запослени у здравственим установама, односно другим јавним службама.

1 thought on “У АПАТИНУ ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *