АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ТОКОМ ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ БУДУ ОДГОВОРНИ И СПРЕЧЕ ПОЖАРЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова апелују на грађане да током наступајуће грејне сезоне буду одговорни према себи, својим породицама и својим комшијама и на тај начин спрече пожаре који су карактеристични за зимски период.

Према речима помоћника начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Саше Ранчића, зимски период, односно период од почетка до краја грејне сезоне, карактерише велики број пожара на грађевинским објектима. Разлог томе су, како наводи, неисправни димоводни канали, неисправне електроинсталације и уређаји за грејање.

-Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова апелује на све грађане да се сви димоводни канали и електроинсталације провере пре почетка грејне сезоне од стране надлежних институција, да би једноставно смањили ризик од настанка пожара. Такође апелујемо и да се одећа не приближава грејним телима као што су кварцне пећи, јер могу изазвати пожар, истакао је Ранчић.

Он је нагласио да уколико до пожара ипак дође, грађани обавезно позову број 193 и припадници најближих ватрогасно-спасилачких јединица ће доћи у помоћ грађанству.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *