ПОЧЕЛА “ДЕЧИЈА НЕДЕЉА” – У ЧЕТВРТАК “ДЕЧИЈА ПИЈАЦА” И “САЈАМ СПОРТА”, ДАН КАСНИЈЕ КРОС

APATIN DRUŠTVO VESTI

Основна школа „Жарко Зрењанин“ Апатин је и ове године припрема богат програм поводом „Дечије недеље“, која је почела јуче и траје до 09. октобра, а одржава се под слоганом „Шта детету треба, да нарасте до неба!?“.

Прва активност у оквиру Дечје недеље било је предавање „Развој српског језика“ за ученике осмог разреда које је одржано у школској библиотеци ОШ “Жарко Зрењанин”. Предавач је била проф. др Наташа Половина, ванредни професор Филозофског факултета у Новом Саду. Заједно са својом докторанткињом Николином Тутуш, Половина је осмацима приближила ову важну тему наше културе.

Управо овим предавањем симболично је наглашено да је детету поред љубави и игре неопходно и знање да расте и узрасте.

У оквиру “Дечије недеље” 06. октобра од 10,30 часова на аптинској главној улици ће бити одржана “Дечја пијаца”, када ће већ по традицији ученици трећег и четвртог разреда продавати предмете и играчке које им више не требају, док ће се остали ученици са наставницима и другим грађанима наћи у улози купаца. Ученици ће истог дана у поменутом периоду имати прилику да присуствују и “Сајму спорта”, који ће такође бити одржан у шеталишној зони улице Српских владара.

Дан касније, 07. октобра на стадиону “Младост” ће бити одржан крос.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *