НИКОЛИНА СУЧЕВИЋ: У АПАТИНУ ИМА ЧЕТРДЕСЕТАК МАЛИШАНА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА УСЛУГА ЛОГОПЕДСКО ДЕФЕКТОЛОШКОГ КАБИНЕТА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом скорашњег отварања сензорне собе и логопедско-дефектолошког кабинета за децу са посебним потребама у Апатину, директоркa апатинског Центра за Социјални рад Николинa Сучевић је за радио „Дунав“ рекла да ће између осталог, овај пројекат бити врло значајан за децу са посебним потребама као и за њихове родитеље. Она је напоменула да када пројекат заживи, ова деца неће морати да одлазе у Сомбор или Нови Сад, него ће за помоћ моћи да се обрате у сопственом граду.

-Ово је пројекат о којем се размишља већ дуже време, јер је за овако озбиљне и капиталне пројекте потребна детаљна анализа. У апатинском Центру за Социјални рад се прате потребе деце предшколског и школског узраста које се односе на посебне видове подршке, односно логопедске и дефектолошке третмане. Праћењем рада интересорне комисије, дошли смо до сазнања да у нашем граду има око четрдесеторо деце којима су неопходни овакви третмани, рекла је Николина Сучевић.

Она је нагласила да пројекат покреће Центар за социјални рад уз подршку Општине Апатин, и додала да ће сензорна соба и логопедско-дефектолошки кабинет почети са радом већ ове године.

-Кабинет ће бити смештен у просторијама Дневног боравка апатинског Центра за социјални рад у улици Светог Саве, који већ користе одрасле особе са посебним потребама. План је да се са децом ради у поподневним сатима, када се заврши услуга за одрасла лица. Центар за Социјални рад ће ангажовати логопеда, дефектолога и сензорног терапеута, а рад са децом се неће наплаћивати, појаснила је Николина Сучевић.

Услуга се покреће на лични захтев родитеља деце којој је потребан логопедски или дефектолошки третман или неки додатни тип подршке, а услов је да имају мишљење интерресорне комисије а након тога ће се са стручним тимом Центра за Социјални рад израђивати индивидуални планови рада за свако дете. План је и да у догледном периоду буде реализовано и саветовалиште за родитеље деце са сметњама у развоју.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *