УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ “МОЈА ПРВА ПЛАТА” ПРИХВАТИО ВЕЛИКИ БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Послодавци који желе да се пријаве за учешће на Јавном позиву “Моја прва плата” то могу урадити до 25.09.2020. године. Информације о програму и начину пријаве могу се добити на сајту www.nsz.gov.rsи www.mojaprvaplata.rs

Програм „Моја прва плата“ подразумева оспособљавање незапосленог лица за самосталан рад, односно, праксу на пословима код послодавца у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад.
У програм се укључују незапослена лица са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм траје девет месеци, а ангажованим лицима се исплаћије накнада у висини од 20.000,00 динара за средњу стручну спрему и 24.000,00 за лица са високим образовањем.

На данашњи дан, на нивоу Србије, учешће у програму је прихватило 30.600 незапослених лица. Званично пријављивање кандидата вршиће се електронским путем на порталу www.mojaprvaplata.gov.rsу периоду од 01.10.2020. године до 15.10.2020. године. Кандидати приликом пријаве треба да доставе радну биографију и скенирану диплому о стеченој квалификацији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *