НЕВЕНА СТОЈАНОВИЋ НАЈБОЉА У ПОЕТСКО-СЦЕНСКОМ ПРИКАЗУ НА ДОМИЈАДИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Апатину је 25. марта 2023. одржан XXVI сусрет омладине домова ученика средњих школа Војводине у културно-уметничком стваралаштву, а манифестацији је учествовало 280 ученика и 64 васпитача из 13 војвођанских домова, укључујући домаћина, Техничку школу са домом ученика Апатин.

У просторијама Техничке школе, ученици су показали своје умеће и креативност у литерарном раду и ликовном стваралаштву, док је у спортској хали школе било изложено више од 100 радова из пет уметничких области (ликовна и примењена уметност, рукотворине, макетарство, фотографија), као и издавачке делатности. У Великој сали Културног центра, од поднева па до 19 часова смењивале су се нумере и наступи из класичне, етно и популарне музике, потом драмски и поетско-сценски прикази, а на крају програма и тачке из модерног плеса и фолклора. Као и ранијих година, највише успеха имали су велики домови (Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, “Бранково коло” из Новог Сада).

Ученица Невена Стојановић, која похађа Гимназију и стручну школу “Никола Тесла” Апатин, а смештена је у Дому ученика Апатин, освојила је прво место у категорији поетско-сценски приказ и тиме стекла право да од 12. до 14. маја представља регион Војводине у овој категорији на Републичкој домијади којој ће домаћин бити Дом ученика “Милутин Миланковић” из Београда. Невена је наступила са приказом под називом “Под истом звездом”, на стихове Виславе Шимборске, у режији Александре Караџић, васпитача и стручног сарадника у Дому ученика Апатин. Жири у којем су били глумац Народног позоришта Сомбор Немања Бакић и књижевник Давид Кецман, оценио је Невенин приказ као најбољи у конкуренцији осам Домова ученика који су пријавили своје наступе у овој категорији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *