NAJSTARIJA PRIGREVČANKA, JEKA JELAČA, PROSLAVILA STOTI ROĐENDAN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Najstarija Prigrevčanka, Jeka Jelača, proslavila je svoj stoti rođendan u krugu najmilijih, a tim povodom posetili su je zamenik predsednika opštine Miodrag Bakić i članovi delegacije Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata opštine Apatin i Mesnog udruženja SUBNOR-a iz Prigrevice.

Ovom lepom gestu, pored Miodraga Bakića, prisustvovali su: Stevo Drača, predsednik OO SUBNOR-a, Vesna Pavlović, Rade Medić, Momčilo Odanović, Dane Ćelić i Milan Radojčić, koji su stogodišnjakinji uručili rođendansku tortu i prigodne poklone.

BenQ Digital Camera

– Jeka Jelača učesnik je NOR-a od prvog dana, odnosno 1941. godine, pa je ujedno među najstarijim učesnicima Drugog svetskog rata iz naše opštine. Bila je i ostala veliki borac, dobar čovek, pa je i zaslužila dugovečan život. Pripala nam je posebna čast da joj čestitamo vek života – rekao je, između ostalog, Dane Ćelić, sekretar Mesnog udruženja SUBNOR-a iz Prigrevice.

Dane Celic

– Imam desetoro unučadi i trinaestoro praunučadi i oni su moje najveće blago. Neizmerna volja za životom, ljubav prema bližnjima, upornost i istrajnost, održali su me u životu. Danas slabo vidim, ne čujem dobro, ali i dalje sam bistrog uma. Zato svima savetujem da se međusobno vole i ulažu u budućnost svoje dece – poručuje stogodišnjakinja rođena u ličkom selu Drenovac, gde je odrasla uz majku i tri sestre. Bez oca je ostala sa nepunih šest godina. Poginuo je u Prvom svetskom ratu.

Baka Jeka u izjavi za Radio Dunav dodaje:

JEKA JELACA

BenQ Digital Camera
Opštinska organizacija SUBNOR-a, prema rečima njenog predsednika, posebnu pažnju posvećuje svojim najstarijim članovima, pa su sredinom prošle godine posetili i najstariju Apatinku, Soku Kantar, koja 15. maja navršava 101. godinu života.

Na teritoriji apatinske opštine žive još dve stogodišnjakinje. Reč je o Sonćanki Marici Matin, rođenoj 19. decembra 1913. godine, i Apatinki Soki Poznanović rođenoj 15. marta.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *