PREDSTAVLJEN PROJEKAT “TURISTIČKI PARK ZELENA GLAVA-APATIN”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Plavoj sali Skupštine opštine Apatin danas je predstavljen projekat “Turistički park Zelena glava – Apatin”, čija je gradnja, po ideji Svete Bajića, vlasnika Firme “Pelus”, započela 2007. godine. Kompleks ove atraktivne turističke destinacije prostire se na površini od 8,5 ha od kojih prirodno jezero epicentralno zauzima 2,5 ha, a u kome, pored 15 bungalova sa 6 apartmana, restorana, hotela i vidikovca, treba da se izgrade sportski tereni i kampersko naselje i više pratećih objekata.

Projekat su predstavili eksperti Evropske turističke asocijacije “Cream”, a među kojima su bili: Tanja Jakšić, Zoran Jelić i njihovi partneri Andre Girbi, Franz Huber, Volker Heyne i drugi.

Pre početka prezentacije prisustnima se obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, koji je rekao da je opština od samog početka donošenja sveobuhvatne Strategije Evropske unije za Dunavski region bila zainteresovana za aktivno učešće u procesu njene primene. I to, pre svega, za razvoj rečnog transporta i prateće infrastrukture, zaštitu životne sredine i održivo korišćenje prirodnih bogastava vezanih za Dunav i Gornje Podunavlje, kao i za održivi ekonomski razvoj i jačanje regionalne i prekogranične saradnje i partnerstva u Regionu Podunavlje.

On je podsetio da je Apatin podunavski grad, koji ima dobru geostratešku poziciju, a u kome su poslednjih godina, uz velika ulaganja, izgrađeni kapitalni moderni objekti Pristan za putničke brodove i marina, a u toku je gradnja Robno-transportnog centra za Lukom, Slobodnom (bescarinskom) zonom i Intermodalnim terminalom.

O Projektu je govorio i Sveto Bajić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *