MINISTAR PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA, PROF. DR ŽARKO OBRADOVIĆ, POSETIO APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na poziv dr Živorada Smiljanića, predsednika apatinske opštine, danas je u našem gradu boravio prof. dr Žarko Obradović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, koji je u Plavoj sali Skupštine opštine održao sastanak sa predstavnicima apatinskih škola i predstavnicima lokalne samouprave. Sastanku je, između ostalih, prisustvovao i Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin, koja posebnu pažnju posvećuje obrazovanju mladih ljudi.

BenQ Digital Camera

Prisutne je pozdravio dr Živorad Smiljanić, koji je ministra pozvao u Apatin kako bi se upoznao sa stanjem i problematikom u obrazovanju u opštini, a njegov zamenik, Miodrag Bakić, upoznao je ministra sa onim što je do sada urađeno u školama apatinske opštine, šta sve lokalna samouprava čini od 2004. godine za poboljšanje obrazovanja, kao i sa potrebama svega što treba još uložiti.

Ministar Obradović zahvalio se na pozivu da poseti Apatin, naglasivši da kao ministar želi da čuje mišljenja i sugestije ljudi koji vode obrazovanje u nekoj opštini šta treba promeniti unutar samog sistema obrazovanja da bi se sticalo što kvalitetnije znanje, jer bez obrazovanja i znanja nema budućnosti.

BenQ Digital Camera

Ministar Obradović  razgovarao je i sa predstavnicima obrazovnih ustanova naše opštine i obećao pomoć Vlade Srbije da se obezbede određena sredstva za unapređenje stanja i uslova u pojedinim školskim objektima, a koja se tiču rekonstrukcija sistema grejanja, krovnih konstrukcija, podova, vrata, prozora i drugo. O rešenjima za tu pomoć, naglasio je, znaće se više krajem februara meseca nakon što se dobije odgovor Evropske investicione banke o finansiranju 300 projekata vezanih za obrazovni  sistem u Srbiji. Nakon toga više će se znati sa koliko se sredstava raspolaže, pa je pozvao da škole sumiraju stanje potreba kako bi sa konkretnim projektima konkurisale za sredstva.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *