SNS I SPS – PODRŠKA POSLANIČKOM KANDIDATU DR DRAGANU RASTOVIĆU

APATIN POLITIKA VESTI

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) dogovorili su zajedničku podršku kandidatima tih stranaka u drugom krugu dopunskih izbora za Skupštinu Vojvodine u tri izborne jedinice kao i što skorije otvaranje pitanja prevremenih pokrajinskih izbora.

Zamenik predsednika SPS Žarko Obradović, potpredsednik Glavnog odbora SPS i predsednik vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović, potpredsednik SNS Igor Mirović i član predsedništva te stranke Maja Gojković, istakli su juče na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u Novom Sadu da je prvi izborni krug pokazao promenu raspoloženja birača u pokrajini, jer su kandidati tih stranaka ukupno osvojili više od polovine glasova birača. Ovoj konferenciji prisustvovao je i predsednik OO SPS – Apatin, dr Živorad Smiljanić, koji je i član Glavnog odbora SPS-a.

Žarko Obradović i Igor Mirović danas su sa svojim saradnicima posetili Apatin i u Velikoj sali Skupštine opštine održali sastanak sa rukovodstvom opštinskih odbora SPS-a i SNS-a.

BenQ Digital Camera

Mirović je izjavio da su SNS i SPS postigli politički dogovor o koaliciji pred drugi krug izbora, koji će 3. marta biti održani u Apatinu, Zrenjaninu i Srbobranu, te dodao da će SNS u Apatinu podržati kandidata SPS-a, dr Dragana Rastovića, koji je u prvom krugu pokrajinskih izbora ubedljivo pobedio ostalih sedam kandidata sa osvojenih 4.221 glasom ili 31,31 odsto.

– Smatram da je prvi izborni krug pokazao bitnu promenu raspoloženja građana u Vojvodini, jer je više od 50 odsto birača u tim izbornim jedinicama glasalo za kandidate SPS i SNS – rekao je Mirović.

BenQ Digital Camera

Žarko Obradović je podsetio da su SPS i SNS koalicioni partneri na republičkom nivou i naglasio da su u proteklom periodu građani Srbije pokazali veliko poverenje u republičku vladu.

– Ovaj koalicioni dogovor je jasan signal da SNS i SPS imaju nameru da tu koaliciju prošire i na pokrajinski nivo vlasti – rekao je Obradović.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *