ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ДОЈКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Малој сали Општинског културног центра вечерас је одржано предавање о превенцији рака дојке у оквиру октобра, међународног месеца борбе против ове болести. Тема је била „Наша борба са малигном болешћу“, о којо је говорила онколог примаријус др Ђерђи Шарић. Акценат је био на дијагностици и подршци током и након лечења.

– Основна активност Друштва за борбу против рака јесте едукација. Едукујемо здраве да остану здрави и помажемо онима који су болесни да лакше прођу кроз болест. Зато смо ово предавање и одржали мало другачије, са мање слајдова а више директног разговора и помоћи једни другима. Захваљујем се граду Апатину што подржава Друштво за борбу против рака и што имамо велики број чланова. И на данашњем предавању је било много присутних и баш смо се осећали пријатно, рекла је др Ђерђи Шарић.

Предавање су организовали Удружење грађана „За Апатин“ и Друштво за борбу против рака Сомбор-Апатин.

– Октобар је месец борбе против рака, а град Апатин заједно са Удружењем грађана „За Апатин“ угостио Друштво за борбу против рака Сомбор-Апатин. Било нам је драго да смо ове године домаћини за ову тему. Лепо је информисати се и пружити руку, подржати и помоћи свима којима је помоћ потребна, рекла је Сања Шијан испред Удружења грађана „За Апатин“.

Апатинска публика је показала велико интересовање за ову тему, а поред докторице Шарић своја искуства о борби за здравље су изнели и чланови Друштва за борбу против рака из Апатина и Сомбора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *