MILOŠ BAČIĆ NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MLADIH PIJANISTA

APATIN KULTURA

Miloš Bačić, učenik 6. razreda Osnovne muzičke škole Stevan Hristić iz Apatina učestvovaće na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista “Fantast” koje se ove godine održava od 14.do 24. maja u Bečeju.

Bačić je prošle godine na ovom takmičenju u mađarskom Pečuju osvojio prvo mesto. Ovogodišnji nastup planira sa dve kompozicije: S. Rahmanjinova-Preludij Op. 23 br. 5 i Šopenovom Etidom opus 10 broj 12 koje je pripremao sa profesorkom Evom Antalović.

https://www.facebook.com/428633990920910/videos/439270313190611/

Prema njenim rečima ovaj talentovani mladi pijanista ima velike šanse da ponovo ostvari prošlogodišnji uspeh.

Na ovogodišnjem Fantastu prijavljeno je 584 takmičara iz 67 gradova, 76 škola i devet država, među kojima su Rusija i Norveška.
Takmičenje traje ukupno 11 dana, i okuplja domaće i strane mlade pijaniste, učenike i studente muzičkih škola, fakulteta i konzervatorijuma iz zemlje i inostranstva -Italija, Nemačka, Rusija, Grčka, SAD, Korea, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, i dr.

Predstavnici žirija su eminentni pedagozi , profesori srednjeg i visokog obrazovanja u zemlji i  inostranstvu -Crna Gora, Bosna I Hercegovina, Makedonija, Bugarska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Izrael, SAD, Singapur.