NATUS U APATINU ODRŽAO SKUPŠTINU

APATIN EKONOMIJA VESTI

Grupacija za nautičku privredu i turizam Privredne komore Srbije -NATUS danas je u Apatinu održala svoju sednicu.

Članovi skupštine su analizirali zaključke sa okruglog stola održanog u okviru 40. Sajma nautike u Beogradu. Bilo je reči o izgradnji pristana i turističkih luka, revitalizaciji prevodnice Bezdan, a na sastanku je dogovoren i plan nastupa na Sajmu nautike koji će biti održan u Dizeldorfu 2019. godine.

Skup je otvorila predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, koja je članovima NATUS-a poželela uspešan sastanak i ugodan boravak u našem gradu. Prisutnima se nakon nje obratio predsednik Grupacije za nautičku privredu i turizam Vladimir Kresojević koji je svoje izlaganje posvetio planovima razvoja nautičkog turizma.

– Razvoj nautičkog turizma podrazumeva i razvoj privrede. Obilazak drugih gradova koji imaju potencijal, poput Apatina, doprinosi unapređenju turizma u Srbiji u svim mestima koja su na vodi. Apatin je prvi grad u koji se Dunavom ulazi, na tromeđi Mađarska, Hrvatska i Srbija, što već samo po sebi predstavlja potencijal za vaš grad kada je nautički turizam u pitanju. Svi čamci i brodovi koji plove od početka plovnog puta Dunava, pa do Crnog mora, ovde ulaze u Srbiju, ovde se vrše revizije, te sam zaista mišljenja da sve to predstavlja veliki potencijal za Apatin, rekao je za  Kresojević.

Direktorka Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, Ljiljana Krec izrazila je zadovoljstvo što je današnja sednica NATUS-a održana u Apatinu.
– Za apatinsku Marinu je veoma značajno da bude domaćin jedne ovakve sednice, a koja se po prvi put održava van Beograda. Naša Marina je jedina registrovana marina u Srbiji, sa čime se svakako ponosimo. Gosti će danas imati priliku da je obiđu, a za njih smo pripremili lep prijem, sa obilaskom Marine i vožnjom brodićem ,,Apatinka”, poručila je direktorka.

Članovi NATUS-a će u okviru dvodnevnog boravka u Apatinu obići i bezdansku prevodnicu i stari mlin u Malom Staparu.