Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » NATUS U APATINU ODRŽAO SKUPŠTINU
NATUS U APATINU ODRŽAO SKUPŠTINU

NATUS U APATINU ODRŽAO SKUPŠTINU

Grupacija za nautičku privredu i turizam Privredne komore Srbije -NATUS danas je u Apatinu održala svoju sednicu.

Članovi skupštine su analizirali zaključke sa okruglog stola održanog u okviru 40. Sajma nautike u Beogradu. Bilo je reči o izgradnji pristana i turističkih luka, revitalizaciji prevodnice Bezdan, a na sastanku je dogovoren i plan nastupa na Sajmu nautike koji će biti održan u Dizeldorfu 2019. godine.

Skup je otvorila predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, koja je članovima NATUS-a poželela uspešan sastanak i ugodan boravak u našem gradu. Prisutnima se nakon nje obratio predsednik Grupacije za nautičku privredu i turizam Vladimir Kresojević koji je svoje izlaganje posvetio planovima razvoja nautičkog turizma.

– Razvoj nautičkog turizma podrazumeva i razvoj privrede. Obilazak drugih gradova koji imaju potencijal, poput Apatina, doprinosi unapređenju turizma u Srbiji u svim mestima koja su na vodi. Apatin je prvi grad u koji se Dunavom ulazi, na tromeđi Mađarska, Hrvatska i Srbija, što već samo po sebi predstavlja potencijal za vaš grad kada je nautički turizam u pitanju. Svi čamci i brodovi koji plove od početka plovnog puta Dunava, pa do Crnog mora, ovde ulaze u Srbiju, ovde se vrše revizije, te sam zaista mišljenja da sve to predstavlja veliki potencijal za Apatin, rekao je za  Kresojević.

Direktorka Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, Ljiljana Krec izrazila je zadovoljstvo što je današnja sednica NATUS-a održana u Apatinu.
– Za apatinsku Marinu je veoma značajno da bude domaćin jedne ovakve sednice, a koja se po prvi put održava van Beograda. Naša Marina je jedina registrovana marina u Srbiji, sa čime se svakako ponosimo. Gosti će danas imati priliku da je obiđu, a za njih smo pripremili lep prijem, sa obilaskom Marine i vožnjom brodićem ,,Apatinka”, poručila je direktorka.

Članovi NATUS-a će u okviru dvodnevnog boravka u Apatinu obići i bezdansku prevodnicu i stari mlin u Malom Staparu.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top