MATORCI POBEDNICI BEACH SOCCER KUPA 2015

APATIN FUDBAL SOMBOR SPORT VESTI

Humanitarni turnir u fudbalu pod nazivom Apa-futsal Beach Soccer Kup 2015 održan je drugu godinu zaredom u subotu 1. avgusta na terenu pored restorana Plava ruža u Apatinu. Na turniru je učestvovalo ukupno 11 ekipa a manifestacija je ponovo imala humanitarni karakter pošto je sav ostvaren prihod od kotizacija doniran u korist Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, pri Centru za socijalni rad u Apatinu. Kotizacija je iznosila 2000 dinara po ekipi a donaciju su uplatili i pojedinci koji nisu uzeli učeščće na turniru pa se slobodno može reći da je akcija u potpunosti uspela.

Dnevni boravak breza

Ekipe su bile podeljene u tri grupe, a titulu je odbranila ekipa pod nazivom Matorci savladavši u finalu tim Narodnog pokreta Dinara Drina Dunav. U meču za treće mesto ekipa Gola voda pobedila je momke iz ekipe Gurman i tako osvojila bronzanu medalju.

Beach Soccer matorci

Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i medalje, a nagrađeni su i najbolji pojedinci. Za najboljeg golmana proglašen je Čedomir Milojević iz trećeplasirane ekipe Gola voda, najbolji strelac turnira je član šampionskog tima Matorci, Mladen Vuković, dok je Milka Basta proglašena za najbolju igračicu na turniru. Ona je zajedno sa Branom Delić i Dunjom Vukašinović aktivno učestvovala u ovoj humanoj misiji nastupajući za svoj tim i tako pobrala simpatije publike.

Beach Soccer

U ime organizatora ekipama se na kraju turnira zahvalio predsednik KMF Apa-futsal Branislav Milojičić, dok direktorica Centra za socijalni rad Apatin Lenka Bojić nije krila oduševljenje te je istakla da ovaj turnir predstavlja divan gest i veliki znak pažnje prema korisnicima Dnevnog boravka.