МАРИНА ГАЈЧИН ОСВОЈИЛА СРЕБРО НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ! СРБИЈА ШЕСТА НА СТАРОМ КОНТИНЕНТУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У Словенији је завршено екипно првенство Европе у шаху, а женска репрезентација Србије за коју је наступала и Апатинка, Марина Гајчин је освојила одлично шесто место, што је највећи успех наших шахисткиња од осамостаљења државе. Пре почетка такмичења Србија је била дванаести фаворит по рејтингу, што додатно даје на значају постигнутом резултату.

Марина Гајчин је за репрезентацију одиграла осам од девет кола и остварила је пет победа и три ремија. Она је победе забележила у мечевима против Турске, Белгије, Француске, Аустрије и Грчке, док је ремизирала са такмичаркама из Словеније, Румуније и Јерменије. Марина је на овом Европском првенству од могућих осам, освојила чак 6,5 поена, а боља од наше суграђанке у репрезентацији Србије по броју освојених поена је била само Теодора Ињац, која је освојила пола поена више, али је одиграла и меч више.

Марина Гајчин је остварила други резултат као резервна табла и освојила појединачну сребрну медаљу.

Титулу првака Европе одбраниле су шахисткиње Русије са свих девет победа, сребрне су биле Грузијке, док је бронза припала Азербејџанкама које су освојиле само бод више од Србије. (Фото: ECU Press)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *